SGP-ChristenUnie Sliedrecht is het “weggetje” een beetje kwijt

Een groot compliment voor de boeren en hun sympathisanten hoe zij actievoeren in de regio. Zij veroorzaken weinig tot geen overlast; Geen langzaamaanacties op de wegen of in brand gestoken hooibalen langs de rijksweg. De Nederlandse vlag wordt slechts andersom opgehangen als symbool van de noodtoestand van de boerenbevolking. De boeren en hun vele medestanders beperken zich tot een ludieke actie door met stickers op de plaatsnaamborden de nieuwe staat Boerenlanden in gehele Alblasserwaard en Vijfherenlanden uit te roepen als teken van hun onvrede met het huidige wanbeleid van het kabinet.

Deze acties zijn uit den boze voor de SGP-ChristenUnie Sliedrecht en zij begrijpt kennelijk niet wat onder de (boeren)bevolking leeft. Begrijp ons niet verkeerd Slydregt.NU heeft de nationale driekleur ook hoog in het vaandel staan. Onze vlag wordt eerbiedig gebruikt in voor- en tegenspoed. Alleen zijn wij momenteel teruggeworpen in het rampjaar (1672). De regering is radeloos en het land reddeloos. Het volk is alleen nu niet redeloos en heeft wel een uitgesproken mening.  Onder dit kabinet rent Nederland van crisis naar crisis: woningnood, personeel, energie, immigratie, toeslagenaffaire, Groninger gasschade, inflatie, stikstof- en klimaat.  Deze crisissen zijn voor een groot deel het resultaat van onkunde van het kabinet zelf. Bij veel Nederlanders is een vertrouwenscrisis ontstaan jegens de overheid. De vlag onderste boven hangen heeft als betekenis dat dit land in nood is. Op zee geld het omkeren van de vlag als een bekend noodsignaal. Wat Slydregt.NU wel opmerkelijk vindt is dat veel mensen nu een grote mond hebben over de Nederlandse vlag maar geen acht slaan als de Nederlandse vlag wordt vervangen door bijvoorbeeld de EU-vlag of door vlaggen van andere nationaliteiten in nood op het raadhuis.

De meerderheid van de Nederlanders heeft nooit voor deze waanzinnige stikstofplannen gestemd. Alleen D66 wil de boeren uitkopen om zo plaats te creëren voor woningbouw en de natuur. Hoe dit dan precies moet weten ze dan ook weer niet. Integrale plannen hebben zij nog nooit van gehoord. Waar wij in de toekomst van moeten eten laten zij dan ook in het midden. De globalisten willen blijkbaar dat wij nog afhankelijker worden van het buitenland. Inmiddels weten wij dat dit een kortzichtig beleid is en waar dit toe leidt. De VVD, het CDA en ChristenUnie hebben overigens de kiezer hier niks over gevraagd in hun verkiezingsprogramma’s en om op het pluche te blijven alles maar toegeven. Dan is het niet gek dat veel Nederlanders niet langer gezagsgetrouw zijn, omdat de overheid beleid uitvoert waar niemand toestemming voor heeft gegeven in het stemhokje. De Nederlander voelt zich ongehoord en daardoor belazerd.

Als deze vormen van protest niet mogen dan zeg je dus als SGP-ChristenUnie dat de boeren “ja en amen” moeten zeggen tegen dit belachelijke wanbeleid dat hun toekomst vernietigt. SGP-ChristenUnie steekt hiermee de hoofden van de wanhopige boeren in een strop. Als ludiek demonstreren al niet meer mag dan vraag je juist om een revolutie. ChristenUnie leider Gert-Jan Segers heeft reeds gewaarschuwd voor een burgeroorlog. Onderken dat er momenteel sprake is van een ernstig anti-overheidssentiment en handel hier ook naar. Geef de boeren en hun sympathisanten de ruimte om hun onvrede te uiten. Frustraties laten opkroppen loopt nooit goed af zoals de geschiedenis leert. De fractie van Slydregt.NU roept het college op om vlagvertoon en ludieke acties niet in de kiem te smoren. De grens ligt bij het oproepen van geweld en bedreiging van personen. Dan dient de burgemeester resoluut op te treden.

O.a. dit vlagvertoon en deze stickeractie doet de SGP-ChristenUnie Sliedrecht pijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s