Solidair met Ter Apel: crisisnoodopvang voor asielzoekers in de Reling

Onder dit kabinet rent Nederland van crisis naar crisis: woningnood, de boerenopstand, personeelscrisis, energiecrisis, toeslagenaffaire, Groninger gasschade-afhandeling, voedselcrisis, koopkrachtcrisis, zorgcrisis, stikstof- en klimaatcrisis, coronacrisis en asielcrisis. Deze crisissen zijn voor een groot deel het resultaat van onkunde van het kabinet zelf. Bij veel Nederlanders is een vertrouwenscrisis ontstaan jegens de overheid. Dit is de reden dat bij veel Nederlanders de vlag ondersteboven hangt.

Helaas zijn er partijen in de raad, de SGP en ChristenUnie, die hier heel veel moeite mee hebben. Zij begrijpen kennelijk niet wat onder de bevolking leeft. Begrijp ons niet verkeerd Slydregt.NU heeft de nationale driekleur ook hoog in het vaandel staan. Onze vlag wordt eerbiedig gebruikt in voor- en tegenspoed. Alleen zijn wij momenteel teruggeworpen in een rampjaar. De regering is radeloos en het land reddeloos. Het volk is alleen nu niet redeloos en heeft wel een uitgesproken mening. Daarom roep ik hier vanavond alle Sliedrechters op, die dit kabinet spuugzat zijn, om hun Nederlandse vlag ondersteboven te hangen bij hun huis. Hiermee keuren we vreedzaam het kabinetsbeleid af. Ook zijn veel Sliedrechters de Oekraïense vlag aan ons Raadhuis spuugzat!

Geen enkele crisis gaat ons huis stilletjes voorbij. Iedereen wordt er door geraakt jong of oud, rijk of arm en man of vrouw. Deze crisis speelt al sinds 2015 toen oud-bondskanselier Angela Merkel de beroemde woorden uitsprak ‘’Wir schaffen das!’’. Nou wir schaffen es nicht. Deze regering dweilt met de kraan wijd open. En gooit nu zijn rotzooi over de schutting bij de gemeenten. Het strooit inmiddels met dictaten dat gemeenten verplicht asielzoekers te moeten huisvesten. Met deze dictaten wordt de lokale democratie uitgehold.

Sliedrecht is nu solidair met Ter Apel omdat wij vinden dat deze gemeenschap niet opgezadeld moet worden met de troep die dit kabinet heeft gecreëerd, dat is goed uit te leggen. Maar een fatsoenlijk kabinet waar het belang van Nederland op de eerste plaatst staat voert per direct een asielstop in of stuurt doorreizigers vanuit andere veilige EU-landen terug naar start, zoals afgesproken in het Dublinverdrag. Aangezien verdragen met voeten worden getreden wordt het tijd om het vluchtelingenverdrag op te zeggen en het Schengenverdrag te herzien. Nu is heel Nederland niet meer geschikt om asielzoekers op te vangen. We hebben geen geschikte locaties en mankracht meer. Het land is vol. Er is geen ruimte meer.

Tot slot hebben we nog een aantal vragen aan de burgemeester. Vanuit onze regio hebben de gemeente Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een crisisnoodopvang geopend. Komen de andere gemeenten naast Sliedrecht in de Drechtsteden ook met crisisnoodopvang? Er komen 50 asielzoekers tot en met 31 december 2022 naar Sliedrecht staat dit zwart op wit? Het kunnen er niet meer asielzoekers worden en de termijn kan niet worden verlengt? Kunt u met ons met delen welke maatregelen er worden genomen om de veiligheid van onze inwoners te waarborgen? Kunt u ons garanderen dat er geen gemeentelijk geld wordt uitgegeven aan deze crisisopvang. Tot slot kunt u ons verzekeren dat de komst van deze crisisnoodopvang niet ten koste gaan van de capaciteit van ons ambtelijk apparaat?

In de Reling worden asielzoekers tot 31 december 2022 opgevangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s