Slydregt.NU dient motie van treurnis in na fiasco bootjeshelling

Voorzitter,

Slydregt.NU heeft de oordeelsvormende vergadering over de bootjeshelling een als een beschamende vertoning ervaren, terwijl er maar liefst € 70.218,00 in de Merwede is gegooid. Dit is toch gemeenschapsgeld dat aan andere doeleinden uitgegeven had kunnen worden. Omdat wij een maand verder zijn willen wij het geheugen opfrissen en even terugkomen wat er tijdens de oordeelsvormende vergadering over dit onderwerp is gezegd. De SGP-CU vindt dat dat dit nooit meer mag gebeuren en dat er voortaan concrete plannen op tafel moeten komen te liggen. De VVD baalt van de gang van zaken omdat er nooit een raadsvoorstel is geweest. Het CDA vindt het zeer ernstig dat er zoveel geld is uitgegeven zonder een goedgekeurd investeringskrediet. PRO verwijt de andere fracties boter op het hoofd te hebben, dat is natuurlijk een mooie tactiek om je eigen wethouder uit de wind te houden. Hier trapt Slydregt.NU niet in er zijn aanwijsbaar zaken verkeerd gegaan en Slydregt.NU komt hier nog op terug. PvdA baalt van de kosten en zou het liefst de kosten afboeken van de kosten van de opleidingen / cursussen voor het college van B & W. D66 benadrukt dat de verkeerde overlegpartners zijn benaderd.

We kunnen met zijn allen concluderen dat er de nodige dingen zijn fout gegaan in het gehele proces.

1. € 70.218,00 uitgegeven aan een bootjeshelling zonder een concreet plan.

2. Krediet is verstrekt zonder toestemming uit de raad.

3. Er is onvoldoende gesproken met de belanghebbenden daardoor ontbreekt er draagvlak.

4. De watersportvereniging ten onrechte onder druk is gezet om de haven terug te brengen naar de tijd van 1964.

Al deze feiten op een rijtje geeft een beeld dat betreurenswaardig is en dat nooit meer mag gebeuren. De wethouder gaf aan dat ze uit een goede bedoelingen heeft gehandeld en dat er fouten zijn gemaakt door de ambtenaren. Dat laatste vinden wij een zwakte bod omdat de wethouder uiteindelijk politiek verantwoordelijk is voor het geheel. Het ergste is dat er meerdere wethouders bij dit dossier betrokken zijn geweest en dat de overige collegeleden dit gewoon hebben laten aanmodderen. Wethouder Visser doet het gelukkig op andere beleidsterreinen beter. Slydregt.NU betreurt de gang van zaken en vindt dat hier niet zomaar aan voorbij kan worden gegaan. Zij deelt daarom een gele kaart uit in de vorm van een motie van treurnis omdat zo’n fiasco nooit meer kan plaatsvinden.

Amendement PRO Sliedrecht

Wij steunen het amendement van PRO omdat wij vinden dat de bootjeshelling wel uiteindelijk moet worden gerealiseerd. Het kan niet zo zijn dat zonder slag of stoot € 70.218,00 in de Merwede verdwijnt. Wij denken graag mee over een mogelijke locatie en daarom is het goed om de komende periode goed te onderzoeken of er nog meer mogelijke locaties zijn en de belanghebbenden nu eens te raadplegen alvorens weer de fout in te gaan.

Raadhuis/Haven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s