Slydregt.NU steunt motie Sliedrecht regenboog dorp

Voorzitter,

Dinsdagochtend ontving ik de motie vreemd Sliedrecht regenboog dorp van de PvdA. Mijn eerste reactie was dit heeft Sliedrecht toch helemaal niet nodig. Hier kunnen LHBTI’s toch zichzelf zijn zonder pesterijen, discriminatie of bedreigingen. Deze gedachtegang sloeg helemaal om toen ik tijdens de lunch een reportage zag van Nieuwsuur over een kerkgemeenschap in Sliedrecht, de Gereformeerde Bond. Daar werden uitspraken gedaan over man-vrouw verhoudingen, doombeelden over de sluiting van kerken en over homo’s. Uitspraken die in een liberaal seculiere samenleving niet thuishoren. Slydregt.NU wil graag van de portefeuillehouder weten of hij bekend is met pesterijen, discriminatie en bedreigingen tegen LHBTI’s in Sliedrecht?

Sliedrecht moet voor iedereen veilig zijn. LHBTI’s moeten hierin niet apart worden behandelt zij moeten namelijk volwaardig deel uitmaken van de Sliedrechtse samenleving. Acceptatie van LHBTI’s mag niet anders zijn dan dat de Sliedrechtse seculieren respect moeten hebben voor andermans zondagsrust. Ik wil een paar punten aangeven wat er niet in het LHBTI-beleidsvoorstel moet staan dat zijn transgendertoiletten en regenboogzebrapadden want dit past niet bij de cultuur van Sliedrecht. Het moet echt gericht zijn op de veiligheid en acceptatie van de LHBTI gemeenschap. Sliedrecht kan zijn acceptatie tonen van de LHBTI’s door op coming out day (jaarlijks op 11 oktober) de regenboogvlag uit te hangen. Slydregt.NU is erg benieuwd hoe de rest van de raad hier instaat.

Deze motie is aangenomen alleen de SGP-CU stemde tegen.

9200000103020845

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s