Wijzigingsverordening Verordening Winkeltijden Sliedrecht 1999

Lees hier onze woordvoering over de wijzigingsverordening Verordening Winkeltijden Sliedrecht 1999.

Voorzitter,

Ondernemingen ten noorden van de A15 mogen – naast het quotum van 12 zondagen – geopend zijn op christelijke feestdagen die niet op zondagen vallen. Supermarkten mogen tussen 12.00 en 17.00 uur geopend zijn op christelijke feestdagen niet zijnde zondagen. Slydregt.NU vindt dit een goed begin maar we blijven bij het standpunt dat de ondernemer zelf bepaalt wanneer men onderneemt dus ook op zondag.

Daarnaast willen wij de confessionele partijen nogmaals duidelijk maken dat de ondernemer niks moet maar de vrijheid moet krijgen om zelf te bepalen wanneer men opengaat. Het argument dat het personeel op zondag of op christelijke feestdagen die niet op zondag vrij moeten zijn gaat niet op omdat er juist veel mensen zijn die wel op deze dagen willen werken. Dus laat deze keuzevrijheid bestaan en stop met het betuttelen. Mensen zijn mondig genoeg om zelf keuzes te maken.

Tenslotte steunt Slydregt.NU de amendementen van PRO Sliedrecht en de VVD omdat het de ondernemers meer bewegingsvrijheid geeft en het laat meer ondernemers profiteren van de wijzigingsverordening Verordening Winkeltijden Sliedrecht 1999. Voor Sliedrecht is dit een flinke stap voorwaarts als het aan Slydregt.NU ligt is dit pas het begin.

thumbnail_IMG_3569

Albert Heijn is 1 van de gelukkige supermarkten die deze Kerst geopend mag zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s