Slydregt.NU aanwezig bij protestmars tegen GenX

Op zaterdag 26 augustus 2017 heeft Cees Westerhout als bestuurslid van Slydregt.NU in Dordrecht de demonstratie tegen het lozen van GenX van de firma Chemours bijgewoond. Er hadden zich circa 400 personen verzameld bij het stadskantoor in Dordrecht voor een protestmars. De manifestatie is in pais en vree verlopen. In een ontspannen sfeer heeft iedereen uiting gegeven van zijn ongerustheid over het uitstoten van GenX in lucht en water. Jong en oud, groot en klein, van alle politieke partijen hebben schouder aan schouder blijk gegeven van hun afwijzing van het huidige beleid met maar één gezamenlijk doel: “Het stoppen van lozen van de stof GenX door Chemours”. De protestmars is om 16:00 uur vertrokken bij het stadskantoor in Dordrecht en 0m 17.15 geëindigd op het Otto Dickeplein, waar diverse mensen met al dan niet politieke achtergronden hebben gesproken. De bijeenkomst is goed bezocht door de lokale en landelijke pers. Hopelijk zal dit ook landelijk de onverantwoordelijkheid van de lozingen meer onder de aandacht brengen van het publiek. Het onderwerp moet immers op de agenda komen van de toezichthouders. Hopelijk gaat de politiek druk uitoefenen om de vergunning van het lozen van GenX in te trekken. Het is toch schandelijk dat het Dupont/Chemours wat in haar thuisland is verboden hier meent gewoon te kunnen voortzetten.  Wij worden kennelijk beschouwd als een soort bananenrepubliek. Als de uitgestoten hoeveelheden zo klein zijn als Dupont/Chemours beweert kan men het immers ook opvangen. Wij blijven er dan ook bovenop zitten en doen alles wat in onze macht ligt om de giffabriek aan de overkant te stoppen!

Cees Westerhout
Algemeen bestuurslid Slydregt.NU

 

2 thoughts on “Slydregt.NU aanwezig bij protestmars tegen GenX

  1. Ik maak bezwaar tegen de term bananenrepubliek omdat deze de staatsvorm onterecht en zonder aanleiding in een kwaad daglicht stelt. Toepasselijker is wellicht bananenmonarchie, al kan ik niet oordelen voor bananenliefhebbers.

    Like

  2. Nou ik ben wel blij dat ons land een bananen monarchie is wat te denken van een bananen republiek met aan het hoofd ene banaan genaamd Rutte, zelf ben ik net als alle apen gek op bananen maar van rutte zou ik geen banaan aannemen want als hij wat weggeeft is het de bedoeling dat je er dik voor ga betalen, en hij loopt te roepen Ik voed het volk terwijl het voedsel duurder word denk maar aan zijn laatste kado BTW omhoog

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s