Modern ondernemerschap

 

Slydregt.NU stelt dat ondernemers zelf moeten bepalen wanneer men open gaat en voor de horeca wanneer men sluit. Wij zijn van mening dat de de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) nog steeds veel te uitgebreid is. Dit geldt voor de horeca, maar – naar recent is gebleken – ook voor winkels. Het afgelopen weekeinde heeft Ozgur Market gemeend zijn winkel op zondag open te moeten stellen voor het winkelende publiek. Hij stelt zich terecht op het standpunt dat het huidige beleid ouderwets is. Het past niet bij een modern ondernemerschap dat met behulp van zorgvuldig ontwikkelde formules haar klanten optimaal van dienst wil kunnen zijn. Na de overtreding van Ozgur Market is een publieke discussie ontstaan over het voortzetten van het huidige beleid. Slydregt.NU is van mening dat de Sliedrechtse politiek het achterste van haar tong moet laten zien en in het kader van de komende verkiezingen voor haar mening uit moet komen. Ozgur Market heeft zelf al een voorzet genomen en gesteld dat hij niet van “dat geloof” is. Slydregt.NU is van mening dat in de discussie over modern ondernemerschap niet met religieuze argumenten gevoerd moet worden omdat kerk en staat in de raadzaal gescheiden dienen te zijn. Het gaat hierover de zakelijke belangen van de Sliedrechtse ondernemers. Het ondernemerschap moet centraal worden gesteld. De openbare ruimte behoort geen rol te spelen in deze discussie. De winkel en sluitingstijden zouden al lang vrij moeten zijn gegeven. De ondernemer weet zelf heel goed hoe en wanneer hij zijn doelgroepen moet benaderen. Ondernemer spelen is geen taak van de overheid. Vrijheid blijheid ieder moet voor zichzelf uitmaken hoe hij of zij zijn zondag inricht dit is geen taak van de overheid.

Slydregt.NU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s