Slydregt.NU eist dat crisisnoodopvang per 1 juli 2023 sluit

Het is absoluut schokkend om te horen dat er wapens zijn gevonden in het kluisje van een bewoner van de crisisnoodopvang in het gemeentekantoor. Dit incident bevestigt opnieuw de gevaren en problemen die gepaard gaan met deze opvang. Het is echter teleurstellend om te zien dat Burgemeester Jan de Vries (CDA) dit afdoet als een op zichzelf staand incident en vasthoudt aan het idee dat het verdubbelen van het aantal beveiligers voldoende is om de veiligheid te waarborgen.

Het is duidelijk dat het management van de crisisnoodopvang niet in staat is gebleken om dit soort incidenten te voorkomen. De aanwezigheid van wapens in de opvang laat zien dat er serieuze tekortkomingen zijn in de beveiliging en controle. Het is onbegrijpelijk dat de burgemeester, ondanks deze gebeurtenis, nog steeds vertrouwen blijft uitspreken in het management. Het is hoog tijd dat hij de veiligheid en het welzijn van de inwoners van Sliedrecht op de eerste plaats zet en de crisisnoodopvang sluit.

Als Slydregt.NU eisen wij dan ook dat de crisisnoodopvang per 1 juli 2023 definitief wordt gesloten. We hebben geen vertrouwen meer in het management van de opvang en vinden dat burgemeester De Vries de veiligheid van Sliedrecht niet langer moet blootstellen aan het gevaar dat deze opvang met zich meebrengt. Het is tijd om te erkennen dat de crisisnoodopvang niet de oplossing is en dat Den Haag lang genoeg de tijd heeft gehad om haar zaakjes op orde te krijgen. Het is niet ons probleem dat Rutte zich laat gijzelen door D66 en de ChristenUnie.

Het sluiten van de crisisnoodopvang is de enige verstandige keuze om de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap te beschermen. We kunnen niet langer accepteren dat ons dorp wordt blootgesteld aan de gevaren en risico’s die gepaard gaan met deze opvang.

Burgemeester de Vries kan dinsdag bij de raadsvergadering in het Zalencomplex Lockhorst de nodige vragen van de fractie van Slydregt.NU over dit incident verwachten. De raadsvergadering begint om 20:00 uur.  

De locatie van de noodopvang in het gemeentekantoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s