Strategische beleidsagenda politie 2023 – 2026 en wijziging winkeltijdenverordening

Slydregt.NU ziet erop toe dat verkeersveiligheid wordt meegenomen in de strategische beleidsagenda politie 2023-2026. We vinden het belangrijk dat er een brede aanpak is. Nu hebben we de mogelijkheid als raad om regionaal serieuze invloed te hebben op de strategie door middel van de zienswijzebrief. Wij controleren ook indirect de portefeuillehouder, omdat hijzelf onderdeel is van het Regionaal Veiligheidsoverleg Eenheid Rotterdam. Daarom vinden we het als fractie belangrijk om dit maatschappelijk probleem aan te kaarten. Verkeersveiligheid zou een speerpunt moeten zijn in de strategische beleidsagenda politie 2023-2026. Gehoord naar de wensen van andere fracties hebben we daarom gekozen voor een regionale context in ons amendement. We verwachten dan ook steun te krijgen van de andere fracties voor dit belangrijke onderwerp. Graag zouden we van de portefeuillehouder horen hoe hij naar dit amendement kijkt en welke argumenten hij heeft om het amendement aan te raden of af te raden.

Wijziging winkeltijdenverordening

Een kinderhand is snel gevuld zo kijken we naar de opstelling van de VVD bij dit raadsvoorstel. De VVD stapt er wel heel makkelijk overheen dat na vanavond Sliedrecht bestaat uit twee Sliedrechten, Sliedrecht-Noord en Sliedrecht-Zuid. Uit elkaar gerukt door de starre houding van de SGP, ChristenUnie en het CDA. Een ondernemer wordt door deze partijen niet capabel geacht om zelf een besluit te nemen of men op zondag geopend wilt zijn. Echt wat een minachting! En wat een bevoogding. Slydregt.NU vindt dit echt kleinerend voor het denkvermogen van de ondernemer. Een ondernemer maakt altijd bepaalde afwegingen of hij op zondag geopend is. Men kijkt of er voldoende personeel is, naar het energieverbruik of het überhaupt wel rendabel is. De ondernemer kent zijn klantenkring het beste daar heeft men geen hulp van de overheid bij nodig.

Vervelend voor de Sliedrechtse supermarkten en de enkele middenstander die misschien op zondag open wil. De Sliedrechter gaat nu lekker online of in Dordt, Papendrecht of in Rotterdam consumeren. Door deze starre houding wordt de ondernemer gepakt in zijn portemonnee.Slydregt.NU vindt deze opstelling hartstikke fout en achterlijk. 

Daarom zullen we het amendement van PRO Sliedrecht mede indienen, omdat wij Sliedrecht niet in tweeën laten delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s