Kiest Slydregt.NU voor geothermie?

Voordat je een besluit neemt om te kiezen voor geothermie moet je weten wat de ervaringen zijn met geothermie. Slydregt.NU wil immers de Sliedrechter niet als proefkonijn laten gebruiken voor een experiment. Gelukkig hebben wij in Den Haag een bevriende lokale partij die ons van ervaringen heeft voorzien.

Den Haag is de eerste gemeente die een woonwijk verwarmt met aardwarmte gewonnen door geothermie. Het staat nog in de kinderschoenen en het wordt gekenmerkt door tegenslagen. De geothermiecentrale heeft daardoor al diverse keren stilgelegen. De buizen in de geothermiecentrale schijnen een korte levensduur te hebben. Als er dan gaten ontstaan, zal er chemische vloeistof in het grondwater stromen met alle gevolgen van dien. Het water dat van grote diepte kan radioactief zijn.

De vergunningverlener Staatstoezicht op de Mijnen waarschuwt dat geothermie niet zonder risico’s is. Er is een kleine kans op bevingen. Is dit niet gevaarlijk voor de spoordijk? En gaat dit er ook niet aan bijdragen dat Sliedrecht nog sneller gaat verzakken? Welke gevolgen kan dit voor een toekomstige woonwijk in Sliedrecht-Noord hebben?

Bij de naam Staatstoezicht op de Mijnen gaan onze haren al overeind staan en denken wij gelijk aan de situatie van de Groningers. Ook Sliedrecht leeft in een ongezonde omgeving door de nabijheid van Chemours/DuPont. Ook Den Haag laat ons hier in de kou staan. Dit experiment moeten we daarom niet willen je gaat toch niet vrijwillig de ellende in huis halen?

Er wordt nu een warmtenet aangelegd in Sliedrecht-Oost. Zullen we niet eerst afwachten of dat goed functioneert. Alles stap voor stap. We moeten Sliedrechters niet als proefkonijnen gebruiken. Mensen maken niet graag deel uit van een experiment. Daarom wenst Slydregt.NU niet aan dit experiment mee te werken waarbij de rekening bij de Sliedrechter komt te liggen als het fout gaat. Wij kiezen daarom liever voor de zekerheid van kernenergie of we kijken liever hoe waterstof zich verder ontwikkeld.

Een geothermiecentrale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s