Het verslag van de informateur

Dinsdagavond 5 april 2022 kwam de informateur de heer Jansen om zijn bevindingen te delen met de gemeenteraad die hij had opgehaald bij de gesprekken met de 6 fracties. Op deze avond werd ook de plsaatsvervangend voorzitter gemeenteraad gekozen en werd onze fractie gecompleteerd met Danny Stierman en Gert Jongeneel.

Aanwijzing plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad 

Wij vinden het erg jammer dat wij niet zijn geconsulteerd met de vraag wie de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad moet worden. Als 5e partij doe je er blijkbaar niet toe in Sliedrecht. Wij steunen de kandidatuur van de heer Paas niet omdat wij vinden dat deze functie naar de grootste oppositiepartij hoort te gaan. En nu een plaatsvervangend voorzitter toewijzen vinden wij ook prematuur in deze fase. Het college moet nog gevormd worden en de heer Paas is de wethouders kandidaat namens de SGP-ChristenUnie.  

Verslag van de informateur 

Voorzitter & beste Sliedrechters, 

Slydregt.NU wil alle 1011 Sliedrechters bedanken voor hun vertrouwen in onze partij. Door hen zijn wij nu de 5e partij van Sliedrecht en hebben we de VVD achter ons gelaten. Daarom zal het voor onze kiezers ook een rare gewaarwording zijn dat de kleinste partij van Sliedrecht een wethouder mag leveren terwijl PRO Sliedrecht, PvdA en wij toch groter zijn dan de VVD. Ik weet wel waarom meer dan 9000 Sliedrechters de afgelopen verkiezingen thuis zijn gebleven als je ziet dat je partij met jouw stem wordt uitgesloten en dat verliezers mogen besturen dan zal ik ook capituleren. Je krijgt dan sterk de indruk mijn stem doet er niet meer toe. Het baantjescarrousel van het partijkartel draait weer overuren. 

Slydregt.NU doet daarom alle Sliedrechters de volgende belofte wij zullen een luis in de pels zijn voor het nieuwe college. We zorgen dat de vaart erin blijft en dat koers 2030 in zicht blijft. In 2026 moet VV Sliedrecht een nieuwe accommodatie hebben en het Burgemeester Winklerplein moet in de volgende bouwfase zijn. Stilstand is geen optie we moeten als dorp in beweging blijven. Aan ons zal het niet liggen. Ik heb er zin an, at your service!  

Tot slot wensen wij de nieuwe coalitie veel wijsheid en succes bij de onderhandelingen. En bedanken wij de heer Jansen voor zijn werk.

V.l.n.r: Mark Jongeneel, Danny Stierman, Gert Jongeneel en Boudewijn Brandwijk. Onze fractie voor de komende 4 jaar.

One thought on “Het verslag van de informateur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s