Motie Herinrichting Kerkbuurt Oost

Dinsdag 26 oktober jl. lag de motie van D66 over de herinrichting Kerkbuurt Oost op tafel. Natuurlijk heeft Slydregt.NU een mening over deze motie. Ons standpunt over deze motie kunt u hieronder lezen.

Slydregt.NU snapt de overwegingen om voor of tegen de motie te stemmen. Je kunt tegen deze motie stemmen omdat je de indiener niet mag. Dit vinden wij Haagse praktijken laten wij als raad daar boven staan. Jullie weten van ons dat wij D66 landelijk ook een nare globalistische partij vinden. In dit geval kijken wij wat het beste is voor de hoofdgebruikers van Kerkbuurt Oost. Je kunt tegen de motie stemmen dat je echt vindt dat door de herinrichting een duidelijke afscheiding komt tussen het winkelgebied Kerkbuurt en woongebied Kerkbuurt. Slydregt.NU ziet Kerkbuurt Oost als een woongebied. Wij begrijpen dat het woongenot een stuk minder wordt als de weg voor je huis wordt opengesteld voor autoverkeer. Meer geluidshinder en de verkeersveiligheid gaat achteruit. Als Slydregt.NU dan als argument hoort van de voorstanders van dit plan dat er alleen autoverkeer moet komen omdat het dan duidelijk wordt voor het grote publiek waar het winkelgebied begint. Dan denken wij echt dat de raad het denkvermogen van de consument onderschat. Veel Sliedrechters weten echt wel dat de winkelpromenade van de Kerkbuurt begint bij Verschoor en Klein Kleding. Er wordt een paardenmiddel ingezet om dit doel te bereiken. Er zijn ook andere opties om dit te bewerkstelligen. Afbakening door vlaggen, borden of een toegangspoort. Wij zullen daarom de motie van D66 steunen omdat wij de kant kiezen van de hoofdgebruikers van Kerkbuurt Oost en dat hun woongenot gewaarborgd blijft. De herinrichting van Kerkbuurt Oost dient niet het algemeen belang het gaat uiteindelijk alleen maar verliezers opleveren. Het beste zal zijn dat deze raad het plan heroverweegt want de noodzaak en nut ontbreekt om het huidige plan uit te voeren anders had dit plan niet 3 jaar in de la blijven liggen.

D66 heeft deze motie uiteindelijk ingetrokken nadat het College van B&W heeft laten weten dat een extern bureau gaat kijken hoe de Kerkbuurt Oost het beste kan worden ingericht. Slydregt.NU wacht de bevindingen van dit externe bureau met veel interesse af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s