Vaststellen profielschets burgemeester voor Sliedrecht

Sliedrecht is een dorp met een rijke historie. Tegenwoordig is het een dorp met veel potentie. De kansen zijn er om Sliedrecht te laten bloeien en groeien op allerlei terreinen. Slydregt.NU hoopt dat de nieuwe burgemeester deze kansen samen met de gemeenteraad kan benutten. We hebben een stevige woonbouwopgave te realiseren en het voorzieningenniveau moet op peil blijven.

Voor Slydregt,NU moet de nieuwe burgemeester over deze kenmerken beschikken:

  • Slagvaardig
  • Realistisch
  • No nonsens

Wij willen een no nonsens burgemeester, iemand van geen gelul maar aanpakken die hap! In Sliedrecht liggen veel projecten (bijv. het Burgemeester Winklerplein en het Watertorenterrein) stil een nieuwe burgemeester mag dit van ons vlot trekken. De nieuwe burgemeester mag een zijinstromer zijn en hoeft niet lid te zijn van een politieke partij uit het partijkartel. Iemand die partijloos is zal voor Slydregt.NU zelfs de voorkeur hebben. In Sliedrecht moet de nieuwe burgemeester de scheiding tussen kerk en staat in de gaten houden. De niet-kerkelijke- en kerkelijke gemeenschap moeten zich evenveel gehoord voelen. Bepaalde groeperingen moeten niet voorgetrokken worden in kwesties waar religie een rol speelt. Burgemeester worden van ons Baggerdorp is dus een mooie uitdaging.

Wie volgt waarnemend burgemeester Dirk van der Borg op als de nieuwe burgemeester van Sliedrecht? Foto: gemeente Sliedrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s