Sliedrecht ondernemend en betrokken baggerdorp

Het college stelt dat de identiteit van Sliedrecht definitief kan worden omschreven als een “eigenzinnig en betrokken baggerdorp”. Waarbij “eigenzinnig en baggerdorp” refereren aan de innovatieve maritieme topsector in het verleden, heden en de toekomst, alsmede de sterke arbeidsethos die in de Sliedrechtse cultuur zit ingebakken. Sliedrecht is een dorp van harde werkers, van doeners. 

Tot zover het college. Slydregt.NU begrijpt niet waar “eigenzinnig” op is gebaseerd. Als je op eigenzinnig zoekt in het woordenboek dan komen daar de volgende omschrijvingen uit voort; 1) Balsturig 2) Bazig 3) Behoorlijk 4) Capricieus 5) Dogmatisch 6) Dwars 7) Eenhandig 8) Eenzinnig 9) Eigen 10) Eigengereid 11) Eigenwijs 12) Eigenwillig 13) Geneigd zijn eigen zin te volgen 14) Grillig 15) Halsstarrig 16) Hardhoofdig 17) Hardnekkig 18) Hoofdig 19) Koppig 20) Maanziek 21) Mak 22) Nukkig.

Eigenzinnig vinden wij geen positieve benaming over de identiteit van Sliedrecht. Dan zou je veel eerder denken aan een meer dynamische omschrijving zoals: bezig, actief, innovatief, sprankelend, vernieuwend, hardwerkend. Het lijkt erop dat er sprak is van – zeker niet door iedereen – gedragen romantische- en/of nostalgische gevoelens in de zin van “ruwe bolster en blanke pit”. De ingebakken arbeidsethos zal hier ook wel op gebaseerd zijn. Slydregt.NU vraagt zich af of het college niet gewoon bedoelt: “ondernemend”. Slydregt.NU is van mening dat de Sliedrechtse ondernemers zeker op deze wijze in de ontwikkelingsvisie behoren te worden geadresseerd. Of denk aan de vele vrijwilligers die Sliedrecht telt ook hier kan je zien dat Sliedrechters erg ondernemend zijn. Daarom komen wij met een amendement om deze zinsnede te veranderen.

“De waarde “eigenzinnig en betrokken baggerdorp ” – met dijklint als belangrijkste ruimtelijke structuurdrager – te erkennen als kern van de omgevingsvisie.”

te wijzigen in:

“De waarde “ondernemend en betrokken baggerdorp ” – met dijklint als belangrijkste ruimtelijke structuurdrager – te erkennen als kern van de omgevingsvisie.” “ondernemend en betrokken baggerdorp”.

Dit amendement is unaniem aangenomen.

Welkom in Sliedrecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s