Wethouders horen in Sliedrecht te wonen

De geschiedenis herhaalt zich, weer een wethouder van buiten die tijdens de lopende raadsperiode aan de slag gaat in Sliedrecht. Deze keer heeft men een vervanger gevonden in de Maasstad. De heer Goverde is woonachtig in Rotterdam en wil daar de komende 2 jaar blijven wonen. Slydregt.NU is van mening dat burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht in ons dorp dienen te wonen omdat men zo midden in de samenleving staan doordat men 24/7 in het dorp leeft en daardoor weet wat er speelt. Voor de Sliedrechter en het bedrijfsleven is de bestuurder daardoor ook makkelijker aanspreekbaar. Wij kunnen hierbij alvast aankondigen dat wij ieder jaar zullen tegenstemmen tegen het verlenen van de ontheffing voor de wethouder om buiten Sliedrecht te blijven wonen.

Daarom heeft Slydregt.NU tegen deze benoeming gestemd. Slydregt.NU weigert om mee te doen met het baantjescarrousel van het partijkartel.

Verlengen van de ontheffing van wethouder Vat

De heer Vat is nog steeds woonachtig in de buurgemeente Molenlanden en dat vinden wij jammer. Slydregt.NU heeft vorig jaar al aangegeven dat wij elk jaar zullen tegenstemmen tegen de verlening van de ontheffing dat wethouder Vat buiten Sliedrecht mag blijven wonen. Daarom stemmen wij principieel tegen dit raadsvoorstel.

Ed Goverde (PvdA), de nieuwe wethouder van Sliedrecht met links burgemeester Bram van Hemmen (CDA). (Foto Niels Kuiper / gemeente Sliedrecht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s