Bij het Watertorenterrein zijn de belanghebbenden aan zet

Slydegt.NU heeft kennisgenomen van het voorstel tot vaststelling van de richtinggevende kaders voor de ontwikkeling van het Watertorenterrein. Slydregt.NU juicht toe dat aan de functies wonen recreëren invulling zal worden gegeven. De openbare toegankelijkheid van de oever van de Merwede lijkt hiertoe noodzakelijk. 

Het ruimtelijk inpassen van de watertoren met een functie met een relatie tot het water lijkt eveneens geen aanleiding tot bezwaren. Waarom hier een landschappelijk inrichtingsplan voor nodig is ontgaat Slydregt.NU. 

Het is Slydregt.NU niet duidelijk wat het college voor ogen staat met de hoogte van de gebouwen op het terrein in relatie tot de beleving vanaf het dijklint en passend bij de “Sliedrechtse schaal”. Niet ver ten westen van het Watertorenterrein staat een groot appartementencomplex aan de buitenzijde van de dijk. Slydregt.NU vraagt zich af of er nu wel of niet appartementengebouwen zullen verrijzen in de gedachten van het college?

Het in oude glorie herstellen van de Gantel als tussenzone tussen het dijklint en het Watertorenterrein lijkt een speelse gedachte en een goede, veilige verkeersontsluiting met draagvlak bij de bewoners lijkt geen overbodige luxe. 

Slydregt.NU hoopt met het college dat het watertorenterrein een visitekaartje voor Sliedrecht wordt. Dit zal financieel best nog een hele toer worden.

Slydregt.NU kan zich wel vinden in de wat abstracte en derhalve weinig richtinggevende kaders ontwikkeling Watertorenterrein behoudens de open normen zoals het landschappelijk inrichtingsplan en de hoogte van de gebouwen op het terrein in relatie tot de beleving vanaf het dijklint en passend bij de “Sliedrechtse schaal”. Dit lijkt erg op een ingewikkelde formulering om een richtinggevend kader te camoufleren.

Slydregt.NU blijft met ergens een onbestemd gevoel zitten. Ondanks de goede bedoelingen van de raad en het college lijkt het participatieproces niet goed te lopen. Het lijkt dat de bewoners niet erg enthousiast zijn (ingekomen brief). De vraag rijst hoe enthousiast Watertoren NV leiding geeft aan het participatieproces.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s