Nieuwkomers hoeven in Sliedrecht niet te integreren

Op de Oordeelsvormende vergadering van 17 september 2019 heeft de wethouder aangegeven er niks in te zien om een paragraaf over handhaving van het integratiebeleid toe te voegen aan de integratienota 2019 -2021. Slydregt.NU vindt dit erg jammer omdat de integratienota nu incompleet is daarom komen wij met een motie. In de motie roepen wij het college om handhavend op te treden als er signalen zijn als nieuwkomers niet willen integreren en om voor 1 mei 2020 met een paragraaf te komen hoe de gemeente Sliedrecht wil acteren als blijkt dat nieuwkomers weigeren de verplichtingen uit het inburgeringstraject na te komen, o.a. het niet willen leren spreken van de Nederlandse taal. Wij hopen op raad brede steun voor onze motie anders kunnen wij niet langer uitleggen aan de Sliedrechter dat men zich wel aan de regels moet houden en dat er voor nieuwkomers daarin een uitzondering wordt gemaakt. Daarom dienen wij deze motie in die mede wordt ondersteunt door de VVD Sliedrecht.

Verloop debat

Helaas steunde alleen de VVD onze motie. De meerderheid van de raad denkt emotioneel in plaats van rationeel. Alle nieuwkomers zijn slachtoffers in hun ogen dus die dien je een voorkeursbehandeling te geven ten opzichte van Nederlandse Sliedrechters. Als je geen sancties hebt om niet-willers te laten integreren krijg je over 30 jaar weer een hele generatie die niet in onze samenleving maar in hun eigen parallelle samenleving leeft. Helaas vindt de meerderheid van de raad dit blijkbaar geen probleem zolang deze mensen maar niet hun directe buren zijn.

Helaas heeft deze motie het niet gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s