Sliedrechtse cultuur verbindt en zorgt voor saamhorigheid

Cultuur verbindt ons en zorgt daarmee voor saamhorigheid. Onze cultuur, normen en waarden dragen bij aan de Nederlandse identiteit. Daarom vindt Slydregt.NU cultuur belangrijk. Uitgaven aan cultuur moeten het algemeen belang dienen. Het moet niet specifiek 1 groep bevoordelen. Daarom zullen wij kritisch zijn op elke cent die wordt besteed aan subsidie aan culturele initiatieven het moet echt een maatschappelijk nut hebben. Wij denken dat de nieuwe subsidieregels hieraan gaan bijdragen.

De cultuurhistorische identiteit van Sliedrecht is verbonden met de baggerindustrie. Sliedrecht is verbonden met de strijd tegen het water. Daarom vindt Slydregt.NU dat het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht hoort. Het Sliedrechts museum vinden wij belangrijk omdat het laat zien hoe Sliedrecht is ontstaan en hoe het baggerdorp zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Tot slot juichen wij toe dat er plannen zijn voor een museum rond om de linie crossers op de Molendijk. De Tweede Wereldoorlog en Sliedrecht zijn nauw met elkaar verbonden en deze herinneringen moeten voor de volgende generaties bewaard blijven. Wie het verleden niet kent, zal namelijk geen greep krijgen op de toekomst (citaat van Golo Mann).

Het idee van een combinatiefunctionaris cultuur klinkt sympathiek maar is dit noodzakelijk? Moet hier echt speciaal extra mankracht voor worden aangenomen? Kan dit niet worden opgepakt door iemand die nu werkzaam is bij SOJS? Bij Slydregt.NU leeft de vraag moeten wij al het naschoolse cultuuronderwijs subsidiëren? Als het aan ons ligt alleen het naschoolse cultuuronderwijs moet gesubsidieerd worden voor kinderen van de minima.  

Verenigingen en organisaties van activiteiten en evenementen krijgen de opdracht om samen te werken met lokale initiatieven. Op deze wijze wordt gestimuleerd dat er een culturele kruisbestuiving plaatsvindt om de impact van lokale culturele activiteiten te vergroten. Dit juicht Slydregt.NU toe!

Slydregt.NU vindt het idee van een Multifunctioneel (Cultureel) Centrum in Elektra een goed idee. Wij zien de plan van aanpak graag tegemoet en wij zijn vooral benieuwd wat het prijskaartje wordt van dit project. Het gebouw krijgt daarmee een faciliterende functie om door middel van cultuur en verenigingsleven de ontmoeting tussen inwoners te stimuleren. Het gebouw wordt hiermee divers gebruikt door een nog groter deel van de Sliedrechtse gemeenschap. Tot slot wil Slydregt.NU nog twee evenementen in het zonnetje zetten. De intocht van Sinterklaas is elk jaar een mooie gebeurtenis waar veel Sliedrechters naar uitkijken met Sinterklaas en Zwarte Piet. Wij hopen dat dit feest gevrijwaard blijft van de veramsterdamisering. Sliedrecht mag trots zijn hoe wij elk jaar stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog op 4 mei en hoe wij onze vrijheid vieren op 5 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s