Zonder concreet plan geen extra geld naar Burgemeester Winklerplein

Voorzitter,

Slydregt.NU is er geen voorstander van dat de gemeente voor projectontwikkelaar speelt. Het lijkt erop dat het college financieel zonder enige terughoudendheid in het project Burgemeester Winklerplein springt. Slydregt.NU vindt dit onverstandig.

Slydregt.NU juicht de komst van het gezondheidscentrum uiteraard van harte toe. Het zal de levendigheid van het plein zeker bevorderen. Meer diversiteit in de winkelcentra zullen zeker een positieve uitwerking hebben op de vitaliteit. Hoe past het gezondheidscentrum echter financieel in het gehele plan? De vraag rijst of het totale aantal noodzakelijk m2 om het gehele plan financieel rond te krijgen nu wel kan worden gehaald. Je behoeft geen professionele projectontwikkelaar te zijn om te zien dat de ambities en de kostprijzen op gespannen voet staan. Wat vinden de betrokken ontwikkelaars van de gemeentelijke ambities? Is het wel haalbaar of moet de gemeente de tekorten veroorzaakt door verkeerde keuzes gaan dekken. Het verwerven van kiosken en het hierdoor creëren van ruimte en beeldkwaliteit is uiteraard prachtig, maar de prijs van deze toegevoegde waarde is veel te hoog. De parkeerdruk in ons dorp zal door het verwerven van de kiosken niet afnemen. Parkeergarages onder te realiseren appartementengebouwen zet meer zoden aan de dijk.

Slydregt.NU begrijpt dat de gemeente zelf de kiosken gaat verwerven. Slydregt.NU is hierop tegen. De gemeente is geen professionele ontwikkelaar. Schoenmaker blijf bij je leest. De gemeente moet zich beperken tot faciliteren en niet risicodragend gaan uitvoeren. Het lijkt erop dat het college zonder een integraal plan in het diepe springt. Hoe ziet het definitieve plan eruit? Hoe is dit doorgerekend?

Slydregt.NU heeft van de belanghebbende ondernemers begrepen dat – tot op heden – de ondernemers en de ontwikkelaars nog lang niet op één lijn zitten. De supermarkt heeft aangegeven niet (meer) te gaan uitbreiden. Het lijkt Slydregt.NU verstandig als het college zelf eens met de betrokken ondernemers gaat praten.

Het lijkt erop dat de planontwikkeling nog lang niet is voltooid en de gemeente ad hoc kosten voldoet zonder een concreet einddoel en solide financieel plan.

Slydregt.NU is tegen de rol van projectontwikkelaar, die de gemeente kennelijk op zich heeft genomen, en tegen de financiering van dit onvoldragen plan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s