Kom in actie tegen Chemours!

Beste Sliedrechter,

Zoals jullie waarschijnlijk gelezen hebben in de media heeft Chemours een vergunning aangevraagd voor het opnieuw kunnen lozen van de giftige stoffen PFOA en GENX. Dit deden ze al illegaal, maar door deze vergunning wordt dat straks weer legaal en zijn wij de inwoners van Sliedrecht terug bij af.De minister wil deze vergunning ook gaan verstrekken zodat er weer legaal geloosd kan worden op de Beneden Merwede.

Dit vindt de PVDA onacceptabel en is daarom begonnen met actie te voeren. Vanaf vorige week 18-05-2019 tot wanneer het nodig is, wil de PVDA 1 emmer vervuilde grond van Sliedrechtse bodem voor de poort van Chemours storten. Deze actie wordt wekelijks herhaald, tot de minister haar voornemen om deze vergunning te verstrekken intrekt.Iedere week komt er een emmer bij. Dus volgende week 2, de week erop 3 enz enz. 

Omdat Slydregt.NU zich ook ernstig zorgen maakt over onze gezondheid in Sliedrecht. Daarom hebben wij besloten deze actie te steunen. Ik ben afgelopen zaterdag als (burger)raadslid mee geweest om grond voor de poort van Chemours te storten. Omdat het niet uitmaakt welke politieke kleur je hebt, samen maken we ons juist sterk voor de gezondheid van de inwoners van Sliedrecht. Gelukkig waren we niet de enige politieke partij die deze actie steunt. Pro Sliedrecht was ook aanwezig. Maar de overige politieke partijen lieten het helaas afweten. 

Tevens vind ik de opkomst vanuit de bevolking van Sliedrecht teleurstellend. Maar we hebben nog hoop dat mensen “na de kat uit de boom te hebben gekeken”, zich ook hard maken voor deze actie en meefietsen de komende weken.
Dus kom alle voortaan iedere zaterdagmorgen mee fietsen vanaf station Baanhoek (10.00 uur vertrek) naar Chemours voor het storten van de grond!Des te meer mensen er komen, des te meer we een vuist kunnen maken naar de minister en Chemours.
Mark Jongeneel en ik zullen er zaterdag 25-05-2019 weer bij zijn. 

Tot dan?

Met vriendelijke groeten,

Cees Westerhout.
Burgerraadslid Slydregt.NU

Deze foto’s zijn gemaakt door Hans van der Aa/Sliedrecht24.nl. Dit laat een impressie zien hoe het er afgelopen zaterdag aan toe ging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s