Vrijheid

Bedoelen wij vrijheid voor iedereen of voor de groep mensen die zich expliciet aan de zondagsrust houden. Gelukkig is het wettelijk geregeld dat cafés en restaurants op die dag wel geopend mogen zijn. Voor de overige activiteiten mogen lokale overheden dit zelf beslissen. In Sliedrecht heeft men dat ook gedaan.

Terwijl de scheiding der machten van 1848 (John Lock en Montesquieu ) al een paar jaar achter de rug ligt, houdt de SGP-ChristenUnie uitdrukkelijk vast aan de kerkelijke normen en waarden, verweven in de politiek. Het is niet verwonderlijk dat op social media de Sliedrechters zich stevig verzetten tegen het besluit om 5 mei te verplaatsen naar 6 mei. Niet alleen het feit dat het dan op maandag is en iedereen weer moet werken en de vakanties voorbij zijn heeft men nog iets over het hoofd gezien. Op 6 mei herdenken wij de laffe politieke moord op Pim Fortuyn en dit is dus totaal geen feestdag.

Naast de bekrompenheid van de SGP-ChristenUnie reken ik het ook Pro Sliedrecht aan om met een dergelijk besluit te komen. Pro Sliedrecht is ontstaan voor en door Sliedrecht en laat nu de oren hangen naar de grootste partij om maar in het pluche te mogen blijven zitten. Het merendeel van onze burgers is niet streng christelijk en de SGP-ChristenUnie maakt misbruik van het feit dat veel mensen de nietszeggende politiek links laten liggen en niet meer naar de stembus komen. Daarom roep ik de inwoners op om vooral toch te gaan stemmen. Stem je niet dan heb je geen recht van spreken. Slydregt.NU vindt het huidige SGP-ChristenUnie beleid echt niet meer van deze tijd en gedoemd te mislukken. Sliedrecht wil vrijheid vieren op 5 mei en niet op 6 mei. De vijand en onze bevrijders letten ook niet op het feit dat het zondag was. Nota bene de linie crossers waar ons dorp zo trots op is, ook zij brachten medicatie en geallieerde vliegeniers op zondag naar de overkant! Bevrijders vochten en stierven ook op zondag!

Slydregt.NU wil dan ook dat het activiteitenbeleid drastisch wordt veranderd en de verordening wordt aangepast zodat 5 mei weer gewoon 5 mei wordt en wij ons niet meer voor de gek houden en net doen of 6 mei zondag is als 5 mei toevallig eens op een zondag valt? We zijn toch wel goed bij ons hoofd?

Deze column is verschenen in Het Kompas Sliedrecht d.d. 16 mei 2019.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel heeft deze column geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s