5 mei mogen wij onze vrijheid niet vieren

Wat betekent vrijheid als je door de coalitie wordt teruggefloten, omdat Bevrijdingsdag al jarenlang op 5 mei toevallig nu op zondag valt? Nota bene een coalitie met partij(en) die in het kader van hun levensstijl niet aan de zondagsrust zijn verbonden zoals Pro Sliedrecht en PvdA. Zij geven hun idealen op voor het pluche.

Deze politieke correctheid wordt niet gedeeld door Slydregt.NU. Slydregt.NU wil Bevrijdingsdag niet vergeten. En wel op zondag, niet op de zaterdag ervoor of de maandag er na vieren. Denk eens aan de helden die hiervoor zelfs gestorven zijn en om dichtbij huis te blijven de Line Crossers. Slydregt.NU wil op zondag 5 mei a.s. een viering van onze vrijheid organiseren en heeft daarvoor een vergunning aangevraagd. Het college – SGP/CU- heeft echter besloten dat de zondagsrust niet mag worden geschonden en houdt dit tegen. Waar blijft onze vrijheid dan. Een goed waarvoor gevochten is en talloze levens heeft gekost!

We worden dagelijks geconfronteerd met oorlogsgeweld en de gevolgen van dit geweld voor de individuele burger. Het besluit van de coalitie is een ontkenning van onze historie en getuigt van onverantwoordelijke naïviteit ten opzichte van de harde realiteit. Slydregt.NU verbaast het niet dat bijna de helft van de stemgerechtigde Sliedrechters hun stem niet meer uitbrengt. En wij? Slydregt,NU blijft strijden voor vrijheid en democratie!

Deze column is verschenen in Het Kompas Sliedrecht d.d. 28 maart 2019.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel heeft deze column geschreven.

3 thoughts on “5 mei mogen wij onze vrijheid niet vieren

  1. Gewoon vieren ook in de kerk en in het cafe en ook op straat,God verbied het niet het zijn de mensen die hun macht willen vertonen die het verbieden

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s