Burgemeester en wethouders moeten in Sliedrecht wonen

Dinsdag 26 maart jl. heeft de gemeenteraad de heer Piet Vat (SGP-CU) benoemd als wethouder. Bij deze benoeming hebben wij ook een woordvoering gevoerd en deze kunt u hieronder lezen.

Voorzitter,

De geschiedenis herhaalt zich, weer is er een SGP-CU wethouder die tijdens de lopende raadsperiode tussentijds vertrekt. Deze keer heeft men een vervanger gevonden dichterbij huis. De heer Vat is woonachtig in de buurgemeente Molenlanden en wil daar de komende 3 jaar blijven wonen. Slydregt.NU is van mening dat burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht in ons dorp dienen te wonen omdat men zo midden in de samenleving staat doordat men 24/7 in het dorp leeft en daardoor weet wat er speelt. Voor de Sliedrechter en het bedrijfsleven is de bestuurder daardoor ook makkelijker aanspreekbaar. Wij kunnen hierbij alvast aankondigen dat wij ieder jaar zullen tegenstemmen tegen het verlenen van de ontheffing voor de wethouder om buiten Sliedrecht te blijven wonen.

Het ligt ook in de lijn der verwachtingen dat de heer Vat de opvolger wordt van Tanis als DSB bestuurder. Slydregt.NU ziet liever een Sliedrechter deze positie definitief innemen omdat Sliedrecht een bijzondere positie inneemt in de Drechtsteden omdat wij als defensief en behoudend worden ervaren door de andere deelnemende gemeenten in de gemeenschappelijke regeling. Een passant heeft minder redenen om hier rekening mee te houden en een Sliedrechter houdt hier kritischer rekening mee. 2 passanten in het DSB is het kat op het spek binden en is gevaarlijk voor de zelfstandige positie van Sliedrecht in de regio.

De heer Vat krijgt ook de portefeuille bedrijven. Is het verstandig om een passant deze portefeuille te geven want zijn kennis over het Sliedrechtse bedrijfsleven is nul. Hoe gaat de heer Vat het bedrijfsleven leren kennen?

Deze drie zaken bij elkaar opgeteld zullen wij tegen deze benoeming stemmen. Slydregt.NU weigert om mee te doen met het baantjescarrousel van het partijkartel.

Wethouder de heer Piet Vat (SGP-CU)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s