De hondenpoepzuiger moet niet verstoffen op de gemeentewerf

Hieronder kunt onze woordvoering lezen van 19 maart jl. over de aanschaf van een hondenpoepzuiger ter waarde van € 40.000,- en de daar bijhorende begrotingswijziging.

Voorzitter,

Met de aanschaf van de hondenpoepzuiger wordt het gevolg weggenomen maar de oorzaak blijft. In Sliedrecht houdt de hufter vrij spel om hondenpoep niet op te ruimen. Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in de openbare ruimte in Sliedrecht. Ons college heeft de ambitie uitgesproken om deze overlast aan te pakken. Slydregt.NU vraagt zich af waarom het college halsstarrig weigert om boa’s in te huren of nog beter om in vaste dienst aan te stellen. Deze boa’s kan men voor diverse zaken inzetten zoals het tegengaan van hondenpoep en zwerfvuil. Ook kunnen boa’s boetes uitdelen als er illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Boa’s kunnen er dus voor zorgen dat er bij hufters een gedragsverandering optreedt.

Aan de orde is de aanschaf van een hondenpoepzuiger ter waarde van € 40.000,- en de daar bijhorende begrotingswijziging. Slydregt.NU leest dat de hondenpoepzuiger alleen wordt ingezet als er voldoende personeel beschikbaar is. Wij krijgen hier een deja vu gevoel bij van de bootjeshelling, het moet natuurlijk niet zo zijn dat de hondenpoepzuiger dadelijk ongebruikt staat te verstoffen op de gemeentewerf. Is het niet logisch dat men er eerst zorg voor draagt dat er altijd personeel aanwezig en dan pas het apparaat wordt aangeschaft. Een hondenpoepzuiger die ongebruikt op de gemeentewerf staat zet geen zoden aan de dijk. Wij willen eerst de garantie hebben dat er te allen tijde personeel aanwezig is om de hondenpoepzuiger in te zetten voordat dat wij definitief instemmen met de aanschaf van de hondenpoepzuiger. Slydregt.NU wil deze garantie hebben omdat pas in 2021 een vaste bestuurder van de hondenpoepzuiger wordt aangesteld en daarmee de machine volledig kan worden ingezet.

In 2020 krijgen we het eerste meetmoment of dit beleid zijn vruchten afwerpt. We kunnen bijna met zekerheid vaststellen dat dit beleid zal tegenvallen door het niet volledig inzetten van de hondenpoepzuiger en dit betreurt Slydregt.NU. Waarom wordt er niet gekozen om dit jaar nog een vaste bestuurder voor de hondenpoepzuiger aan te stellen? Voorzitter wij zijn erg benieuwd naar de mening van de rest van de raad in zake het college tot 2021 de hondenpoepzuiger wil gaan inzetten zonder vaste bestuurder. In onze ogen oogt dit uiterst inefficiënt.

Met de komst van de hondenpoepzuiger moeten onze grasvelden en singels schoner uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s