Column: Makkers Staakt…..

Ja Sinterklaas is al weer weg, maar dit liedje galmt na! Daar zat ik dan in mijn gele hesje in de vergadering. Lachers op mijn hand of uitlachers. Dat kon ik niet vaststellen. Ik vraag me af of ik de enige ben die zich druk maakt over de toestand van ons dorp en ons land. Het is gemakkelijk om achterover in het pluche te gaan hangen als je gekozen bent, maar als vertegenwoordiger van je stemmers moet je ook voor hen strijden en niet bij de pakken neer gaan zitten en dat is wat er veelal gebeurt! En dat kan ik niet uitstaan. Ik weet dat het eigenlijk een landelijk iets is, maar toch wel degelijk de lokale politiek raakt, vandaar mijn statement. Ook de Fransen zijn lokaal begonnen, maar dit werd al snel nationaal en internationaal! Kunnen wij nog wat van leren! De gemiddelde Nederlander zit op de bank te zappen en tegen zijn vrouw te klagen dat het zo slecht gaat.

Vervolgens klaagt hij/zij verder op feestjes, het werk en in de kroeg. En dat is nu waar Slydregt.NU op hamert: Kom van die bank af, klaag niet maar doe iets. Wordt lid van een politieke partij, liefst die van ons, of ga stemmen, maar doe iets! Dat is democratie. Kijk maar eens naar de samenstelling van onze raad. Dat is toch zeker geen afspiegeling van ons dorp? Stem je niet en blijf je klagen, dan heb je daar het recht niet toe. De huren zijn hoog, energiekosten stijgen door idiote klimaatplannen, btw gaat omhoog, we hebben veel werklozen, daklozen en een voedselbank. Triest.

Maar goed, de hesjes. Toch gelukt, de heer Macron deed water bij de wijn. Hoe het te betalen is weet hij nog niet maar een volksopstand daar wil hij niet aan. Ook wij kunnen dat. Sta op, trek een geel hesje aan en ga de straat op. Nu mondjesmaat maar ik geloof dat het goed komt. En ja, wie had dat verwacht, een dag na mijn betoog in mijn gele hesje, haalde ik de voorpagina van de Dagelijkse Standaard. Die merkten wel op wat mijn statement was en lachten me niet uit. En de lachers? Wie het laatst lacht…….

Deze column is verschenen in Het Kompas Sliedrecht d.d. 20 december 2018.

thumbnail_Jongeneel Slydregt

Onze fractievoorzitter Mark Jongeneel heeft deze column geschreven in Het Kompas.

One thought on “Column: Makkers Staakt…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s