Kredietaanvraag beheerprojecten Bonkelaarplein & Middenveer

Voorzitter,

Wij hebben met verwondering kennisgenomen welke eisen er worden gesteld voor een aanbesteding. Vooral op het gebied van duurzaamheid. Er zullen best bedrijven zijn, die duurzaam ondernemen maar dat zijn zeker niet de goedkoopste. We komen natuurlijk niet uit een ei. Het college wil verder bevorderen dat er milieuvriendelijke materialen worden gebruikt. Alleen is de vraag hoe lang de levensduur is van deze materialen. Want gaan ze echt 40 jaar mee? Want is dit namelijk de afschrijftijd? Van oude gebruikelijke materialen weet je door ervaring de mate van slijtage en zodoende ook de levensduur.

Verder hebben wij nog een paar vragen.

  • Wie doet de aanbesteding? De gemeente Sliedrecht of het aanbestedingskantoor in Dordrecht?
  • Welke aannemer heeft de aanbesteding gekregen? Dit wordt namelijk niet genoemd in de stukken.
  • Hoeveel zou het kosten als je niet duurzaam aanbesteed? Dus zonder deze regels. Want dan komen er veel meer ondernemers in aanmerking en zijn de materialen goedkoper. Hoeveel goedkoper zou dit kunnen uitpakken?
  • Waarom is niet gekozen voor een Sliedrechtse ondernemer? (als daar tenminste niet voor gekozen is)

Bovenstaande vragen hebben wij inmiddels samen met de VVD als technische vragen gesteld aan het college van B&W. Als we de antwoorden uiteindelijk binnen hebben dan bepaalt Slydregt.NU haar standpunt.

logo-slydreght-klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s