Zienswijze geactualiseerde begroting 2019 Drechtsteden

Voorzitter,

Slydregt.NU vindt het positief dat het tekort van de kosten voor de bijstand voor de Drechtsteden omlaag gaat met 3.8 miljoen. Toch is er nog een totaal tekort van miljoen euro. Wij vinden het geen probleem dat de toenemende kosten van WMO worden weggestreept tegen een minder tekort van 3.8 miljoen euro van de bijstand.

Slydregt.NU vindt het heel goed dat het college het volgende mee geeft: ‘’ Het is wenselijk om tijdig inzicht te hebben in alle veranderingen en nieuwe wensen, zowel lokaal als regionaal, om een integrale afweging te kunnen maken. Door hier afspraken over te maken ontstaat in een vroeg stadium duidelijkheid voor zowel de gemeenten als de GR en wordt voorkomen dat een gemeentelijke begroting op moment van vaststelling al achterhaald is.” Hiermee wordt ook voorkomen dat wij als raad weer moeten gaan sleutelen aan de begroting door reserves vrij te maken om de begroting van GR-D weer op orde te krijgen.

Slydregt.NU vindt 1.2 miljoen euro wel veel geld om een detachering op te zetten voor de statushouders. Daar kan je een compleet kantoor met 30 medewerkers mee inrichten. We kunnen zeggen dat we het wel een positieve ontwikkeling vinden dat de statushouder aan het werk gaat dit is alleen maar goed voor de integratie. Dus hier kan Slydregt.NU niet tegen zijn. Omdat het wel om veel geld gaat willen wij graag eind volgend jaar cijfers zien, waarin is te zien, hoeveel statushouders nu werkelijk extra aan het werk zijn gegaan. Deze toezegging willen wij graag krijgen van de portefeuillehouder. Het staat er niet expliciet in, maar begrijpen wij nou goed dat vele statushouders aan het werk moeten gaan door detachering bij Drechtwerk?

ZkpnkxvJgwB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s