Een stapje vooruitgang modern ondernemerschap

Slydregt.NU stelt dat ondernemers zelf moeten bepalen wanneer men open gaat en voor de horeca wanneer men sluit. Dit geldt voor de horeca, maar ook voor winkels. In het raadsvoorstel staat dat de openstelling op feestdagen van winkels ten noorden van de A15, niet langer valt binnen het quotum van twaalf door het college per jaar aan te wijzen zon- en feestdagen. En het college kan ontheffing verlenen aan supermarkten met een minimale oppervlakte van 500 m2, om tussen 12.00 en 17.00 uur geopend te zijn op feestdagen (nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, eerste en tweede Kerstdag), mits deze niet op zondag vallen. Voor Sliedrecht is dit een flinke stap voorwaarts als het aan Slydregt.NU ligt is dit pas het begin.

Het past niet bij een modern ondernemerschap dat met behulp van regulering de overheid bepaalt wanneer ondernemers open mogen zijn vanwege de zondagsrust. Slydregt.NU is van mening dat in de discussie over modern ondernemerschap niet met religieuze argumenten gevoerd moet worden omdat kerk en staat in de raadzaal gescheiden dienen te zijn. Het gaat hierover de zakelijke belangen van de Sliedrechtse ondernemers. Het ondernemerschap moet centraal worden gesteld. De openbare ruimte behoort geen rol te spelen in deze discussie. De winkel en sluitingstijden zouden al lang vrij moeten zijn gegeven. De ondernemer weet zelf heel goed hoe en wanneer hij zijn doelgroepen moet benaderen. Ondernemer spelen is geen taak van de overheid. Vrijheid blijheid ieder moet voor zichzelf uitmaken hoe hij of zij zijn zondag inricht dit is geen taak van de overheid. Slydregt.NU spreekt daarom liever over de zondagsvrijheid dan over de zondagsrust.

thumbnail_IMG_3569

Albert Heijn zal 1 van de supermarkten zijn die open mag op feestdagen als deze niet op zondag vallen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s