Gewijzigd uitvoeringsprogramma Vrijwilligersbeleid 2018-2020

Woordvoering Slydregt.NU Gewijzigd uitvoeringsprogramma Vrijwilligersbeleid 2018-2020 uitgesproken op 16 oktober 2018.

Voorzitter,

Vanavond bespreken we het gewijzigd uitvoeringsprogramma Vrijwilligersbeleid 2018-2020. Het is een ambitieus programma omdat het aantal actieve vrijwilligers in Sliedrecht moet stijgen naar 47%. Het college wil ook graag dat nieuwkomers vrijwilliger worden zodat zij sneller integreren in Sliedrecht. Slydregt.NU denkt dat er wel een financiële prikkel nodig is om nieuwkomers te laten participeren want wanneer men niet wil werken en ook geen vrijwilligerswerk wil verrichten dan moeten de uitkeringen worden gekort. Daarnaast zijn wij erg benieuwd welke handvaten vrijwilligersorganisaties krijgen aangereikt om nieuwkomers als vrijwilliger te ontvangen.

Slydregt.NU leest dat men nieuwkomers als vrijwilligers wil werven via social media. Hoe dan? De meeste nieuwkomers kunnen geen Nederlands of Engels lezen omdat ze analfabeet zijn. Daarnaast wil men nieuwkomers als vrijwilliger werven op een kansenbeurs. Deze benaming komt ons bij ons zweverig en erg vrijblijvend over een kans hoef je namelijk niet te pakken. Kortom Slydregt.NU vindt de paragraaf over nieuwkomers erg sympathiek maar niet realistisch.

Wij zijn wel erg tevreden over de paragraaf over de VOG. De uitleg is duidelijk aan welke eisen men moet voldoen om aan een VOG te komen vergoed door de gemeente. Slydregt.NU vindt het een goede zaak dat de gemeente VOG gaat vergoeden zo kan je veel narigheid voorkomen. Tot slot zijn wij tevreden over de concrete plannen die in het uitvoeringsprogramma staan en dat het programma is geschreven uit het gezichtspunt van de vrijwilliger en de vrijwilligersorganisatie.

logo-slydregt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s