D66 moet een keer in de spiegel kijken

Hieronder kunt u onze woordvoering lezen over de uitkomsten van het rapport integriteitsonderzoek inzake oud-wethouder van Rekom (VVD).

Voorzitter, 

Vanavond zijn wij bijeengekomen om de uitkomsten van het rapport integriteitsonderzoek inzake oud-wethouder Len van Rekom (VVD) te bespreken. Over de inhoud van het rapport kan Slydregt.NU kort zijn de heer van Rekom wordt op alle punten vrijgepleit. Wij gaan op de onderzochte dossiers niet in op de inhoud omdat het voor onze tijd was. Gedane zaken nemen geen keer. Over het proces willen wij wel iets kwijt wij vinden dat Sliedrecht24 en de heer de Vries voor de volledigheid ook gehoord hadden moeten worden. We hopen dat alle zogenaamde bewijzen tegen van Rekom op tafel lagen helaas bereiken ons andere berichten. Wij zeggen tegen deze klokkenluiders kom met deze bewijzen of zwijg anders voorgoed.  

Slydregt.NU wil het vanavond hebben over de gevolgen van de uitkomsten van het integriteitsonderzoek naar oud-wethouder van Rekom. Deze zaak heeft het politieke klimaat in Sliedrecht geen goed gedaan. Het klimaat is verslechterd toen D66 besloot om de VVD uit te sluiten als zij met van Rekom door zouden gaan als kandidaat-wethouder. Uitsluiten hoort niet in een democratie thuis. Helaas heeft D66 hier een patent op en denkt deze partij iedereen moreel de maat te moeten nemen. Terwijl erover het morele kompas van D66 ook veel valt op te merken als je een partijleider zoals Pechtold handhaaft. Deze antidemocraat heeft op een schimmige manier een penthouse gekregen op Scheveningen, draait zijn hand er niet voor om kinderen te laten aborteren en de dag erna zijn vriendin te verlaten. Daarom vinden wij dat D66 de laatste partij is om mensen moreel de maat te nemen. Het morele kompas is duidelijk zoek bij D66.   

Het gedrag van D66 heeft ook zijn gevolgen gehad voor de heer van Rekom persoonlijk. In een jaar tijd zijn de autobanden van Van Rekom 7 keer lek gestoken en is hij zelfs met de dood bedreigd. Hier ziet u weer wat er kan gebeuren als mensen worden gedemoniseerd. Helaas is het D66 als partij niet vreemd deze partij is hier al sinds 2001 mee bezig; Fortuyn – Verdonk – Wilders en Baudet. De eerste heeft het zelfs met de dood moeten bekopen. D66’ers hebben niet door wat hun daden voor gevolgen hebben voor deze personen en hun naaste familieleden.   

D66 brengt onze democratie veel schade toe door partijen bij voorbaat uit te sluiten en referenda af te schaffen als de uitkomsten hen niet bevalt. De PVV en FvD weten hier alles van. Helaas kunnen de lokale partijen zoals Leefbaar Rotterdam, Echt voor Barendrecht en de Lijst Smolders uit Tilburg hierover meepraten. Zelfs internationaal weet D66 bevriende landen te schofferen omdat hun leiders of politieke koers ze niet bevalt denk hierbij aan landen zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Hongarije. Slydregt.NU neemt dit D66 kwalijk en daarom zijn wij ook woedend dat D66 in Sliedrecht ook partijen begint uit te sluiten, nu is het de VVD maar daarna zijn wij zeker aan de beurt omdat wij een realistisch geluid laten horen en dat wij van de gebaande paden durven af te stappen. 

Daarom ondersteunen wij de motie van de VVD. Omdat de fatsoensnormen zijn overschreden en dat de Sliedrechtse democratie schade is toegebracht. Slydregt.NU stelt wel duidelijk dat onder fatsoensnormen niet de toon van het debat valt. Je moet alles kunnen zeggen maar ga hierin niet mensen betrekken die zich niet kunnen verdedigen of die er niet om gevraagd hebben. Helaas is nu een vertrouwensbreuk ontstaan. Hopelijk zijn alle fracties vanavond openhartig en durft iedereen ongezouten zijn mening te geven anders blijft dit boven de markt hangen. De raad moet immers constructief met elkaar kunnen samenwerken en daarmee tonen wij ons ook een voorbeeld richting de samenleving.  

Tot slot wil Slydregt.NU het opnemen voor Sliedrecht24. Deze nieuwssite heeft de afgelopen weken veel bagger over zich heen gekregen omdat zij het nieuws brachten. Is het nieuws van Sliedrecht24 gekleurd? Ja maar dit mag nooit een probleem zijn omdat het medialandschap een grote ruimte voor diverse initiatieven biedt. Als de lokale media te weinig thuis geeft dan springt Sliedrecht24 terecht in dit gat. Dus don’t shoot the messenger.  

DXCqadbX4AAdpAK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s