Mondelinge vragen aan college over bouwen onder hoogspanningslijnen

Vanochtend heeft Slydregt.NU mondelinge vragen gesteld naar aanleiding van het RTL Nieuwsitem over het bouwen onder hoogspanningslijnen. Deze vragen zal het Sliedrechtse college vanavond vanaf 20:00 uur tijdens de raadsvergadering beantwoorden.

 Mondelinge vragen aan het college van B&W van de gemeente Sliedrecht

  1. Heeft u kennisgenomen van de RTL Nieuwsuitzending van 19:30 uur op maandag 28 mei 2018? RTL Nieuws stelt dat in zeker zeven gemeenten de afgelopen jaren nieuwe huizen zijn gebouwd, die te dicht bij hoogspanningslijnen staan. Ook Sliedrecht wordt door het nieuwsprogramma genoemd. Het risico was al bekend en wordt nu nog eens bevestigd. Waarom neemt het college risico’s met de volksgezondheid van de Sliedrechters?
  2. Waarom werd aan de adviezen van de Gezondheidsraad en destijds van het ministerie van VROM voorbij gegaan zijn hier bijzondere redenen voor?
  3. Vindt het college dat zij genoeg heeft gedaan om mogelijke kopers van de Benedenveer te informeren over de risico’s van het wonen onder hoogspanningslijnen? Is het college van mening dat het heeft voldaan aan zijn zorgplicht?
  4. Het huidige beleid in Sliedrecht is om bewoners onder hoogspanningslijnen uit te kopen c.q. te onteigenen, gaat dit in de Benedenveer in de toekomst ook gebeuren?

logo-slydregt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s