Spreektekst over brief aan Dordtse burgemeester Kolff

Voorzitter,

 

Onze fractie heeft kennisgenomen van de brief aan de burgemeester van Dordrecht, de heer Kolff. Er speelt bij Slydregt.NU geen emotie maar realisme als je eenmaal op de trein springt van het opgeven van zelfstandigheid dan is er geen weg meer terug. Weggegeven is weggegeven. Daarom steunen wij ook het amendement van PRO Sliedrecht. Wij willen als kleinere gemeenten niet worden overruled door grotere gemeenten. De Sliedrechtse Raad is baas in eigen huis en niemand anders. 

 

Voorzitter,

 

Voor de rest kunnen wij goed leven met de inhoud van de brief die nu voor ons ligt. Het standpunt van Slydregt.NU betreffende de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden blijft niet te min onveranderd. Wij blijven bij optie 3, afbouwen van deze regeling. Wij willen de vrijheid hebben om nieuwe samenwerkingen aan te gaan laat de arrogante stad Dordrecht het maar uitzoeken alleen bereik je niks. Eendracht maakt macht! Wij zien het zitten om op de schaal van Zuid-Holland Zuid samenwerkingen aan te gaan. 29 mei a.s. zullen wij hier bij de opiniërende vergadering op terugkomen. 

 

Ten slotte willen wij onze eigen wethouders verantwoordelijk blijven voor hun portefeuilles. De politieke verantwoordelijk mag door eigen wethouders nooit worden afgewenteld op externe portefeuillehouders anders kunnen we onze eigen wethouders wel afschaffen. Dit kan echt niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s