Slydregt.NU is tegen komst Dordtse D66-wethouder

Gisteravond is in de eerste raadsvergadering de toon gezet. De op initiatief van SGP/CU aangestelde informateur Augusteijn (oud burgermeester van Hardinxveld-Giessendam) heeft in een tussenrapportage een tweetal mogelijke kansrijke coalities gepresenteerd. In beide coalities is een prominente plaats ingeruimd voor de met een restzetel in de raad gekomen lokale D66 fractie. Volgens de informateur verdient D66 deze positie op basis van de door haar voorgedragen wethouder. De wethouder blijkt reeds aanwezig op de politieke tribune en komt na de vergadering kennis maken met de aanwezige politici en belangstellenden in de raadsinformatie ruimte. Het blijkt de oud fractievoorzitster van D66 Nelleke de Smoker – van Andel uit Dordrecht te zijn, die door haar eigen partij op een niet verkiesbare plek is geplaatst. De oud-fractievoorzitter is kansrijk en beschikt over onnoemelijk veel kennis over de regio. In Dordrecht is men verheugd dat de know how voor de regio behouden blijft. Gelet op het standpunt van de Sliedrechtse D66 met betrekking tot de vorming van een Drechtstad en als dit niet mogelijk is een combinatie van Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht geeft dit een beeld van de toekomstige politiek. De vraag is of SGP/CU, die een plotselinge medestander heeft gevonden in haar extreme standpunt omtrent zondagsrust en sluitingstijden zich wel bewust is dat zij het paard van Troje heeft binnen gehaald. Het standpunt van D66 omtrent het functioneren van wethouder van Rekom lijkt inmiddels ook van ondergeschikt belang geworden. Zoals de heer de Munck het heeft uitgedrukt je moet met een strategie geluk hebben. Kennelijk wordt bij D66 dan alles ondergeschikt aan het doel. De door informateur Augusteijn gekoesterde borging van de stabiliteit lijkt met D66 ver te zoeken. Slydregt.NU benoemt het als kiezersbedrog en wil de gang van zaken niet voor de kiezers verbergen. Sliedrecht is geen troostprijs voor een afgedankte Dordtse fractievoorzitster.

Nelleke-de-Smoker-van-Andel-757x426.jpg

Kandidaat-wethouder Nelleke de Smoker-van Andel (D66). (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s