Het college communiceert niet

Afgelopen dinsdag is in het TV debat bij Merwe RTV  gedebatteerd over communicatie. Slydregt.NU heeft bij monde van zijn lijsttrekker Mark Jongeneel toen gesteld dat de communicatie tussen de gemeente en de Sliedrechters ernstig tekort schiet. De collegepartijen ontkenden dit heftig en stelden dat de communicatie prima functioneert.

De waarheid heeft evenwel niet lang op zich laten wachten. Gisteren is immers gebleken dat Slydregt.NU gelijk heeft. Er wordt niet gecommuniceerd met de Ondernemersvereniging Winklerplein en erger nog deze wordt zelfs onwetend gehouden. Mark Jongeneel merkt op dat Slydregt.NU hier nu juist voor is opgericht.

Twee ondernemers hebben Slydregt.NU vragen gesteld over de toekomst van hun panden. Deze ondernemers willen graag duidelijkheid over hun pand zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Zij willen graag investeren in hun bedrijf maar stellen dit uit omdat ze niet weten of de toekomst van hun zaak op de huidige locatie is. Het college laat de ondernemers in het ongewisse. Het ergste is nog wel dat het college nu de Ondernemersvereniging de Zwarte Piet toespeelt.

“De voortgang wordt ernstig belemmerd door de vermenging van collectieve en individuele belangen van ondernemers. Het verschil in die belangen heeft geleid tot de vertragingen. De winkeliers zijn onvoldoende in staat gebleken om hun eigen belang te ontstijgen en in gezamenlijkheid de schouders onder een verbetering van het plein te zetten. Het college zal naar aanleiding van de ontstane situatie zich beraden op de voortgang en de rolverdeling en opnieuw strategie bepalen” aldus de perswoordvoerder van het college.

In dit handelen ziet u een college dat geen verantwoordelijkheid durft te nemen en daardoor te traag opereert. Dit is dus zeker geen Sliedrecht groot in doen!

Ook collegepartij VVD legt de schuld bij de Ondernemersvereniging. Vreemd voor een partij, die zelf stelt voor de ondernemers op te treden, merkt Mark Jongeneel nog fijntjes op. Kennelijk gaat dit alleen op wanneer het hen zelf niet raakt.

“Ik kan mij niet direct voorstellen dat de gemeente de vertragende factor is”, reageert Roelant Bijderwieden lijsttrekker van de VVD.

Dit geeft perfect weer dat de partij zoals ook in het verleden, nog steeds niet weet wat er speelt bij de Sliedrechtse middenstand. De naam van het verkiezingsprogramma van de VVD is “Denk in mogelijkheden, kies voor doen!” dit betekent natuurlijk niet dat men de belangen van de ondernemers totaal moet negeren en dat men niet meer met de ondernemers in overleg moet treden. Ook al is het volgens de wethouder “Bronsttijd in de politiek”.

Het is opvallend dat de collegepartijen PRO Sliedrecht en SGP-CU nog niet gereageerd hebben. Niet gek natuurlijk want PRO is erg druk met hun posters en met het weggeven van cadeautjes (dagje uit en een dinerbon bij het raden van de juiste verkiezingsuitslag) en SGP-CU lijkt zich meer druk te maken om de zondagsrust.

Slydregt.NU geeft de gemeente het advies om snel in overleg te treden met de Ondernemersvereniging Winklerplein en beter naar hun adviezen te luisteren. De gemeente moet een faciliterende rol vervullen en dus zeker niet de rol van projectontwikkelaar. Dit past niet bij de kerntaken van de gemeente. Jongeneel vreest dat na de Kerkbuurt nu ook het Winklerplein wordt afgebroken. Jongeneel is blij dat zijn grootvader Henk van der Kloet (jarenlang voorzitter van de Winkeliersvereniging Winklerplein) dit niet meer mee hoeft te maken.

Slydregt.NU wil de relatie met de middenstand de komende jaren gaan normaliseren door “gewoon realistisch” met ze in gesprek te gaan. Als politiek moet men duidelijk aangeven aan de ondernemers wat de gemeente de ondernemers kan bieden en wat de gemeente hiervoor van de ondernemers terugverwacht. Alles valt of staat met duidelijk communiceren van de gemeente met de belanghebbenden in dit geval de ondernemers. Het wordt tijd dat de gemeente Sliedrecht een lerende organisatie wordt met nog vers in het geheugen de verwaarlozing van de belangen van de belanghebbenden bij Kerkbuurt-Oost en het Uitvaarcentrum Vogelbuurt Noord.

1964-28 mei Opening winkels op het Winklerplein_0020Opening van het Burgemeester Winklerplein in 1964

One thought on “Het college communiceert niet

  1. Er is ook voor de gemeente nog veel te doen maar doe het wel met de ondernemers en de burgers want dat is de gemeente en niet dat de gemeenteraad alleen maar beslist en verder als een hoger optredende club regelmatig een flater slaat.
    Een mens zit niet in de gemeenteraad omdat daar de koffie gratis is maar om de ondernemers en de burgers van dienst te zijn.
    Ga dus de straat op en vraag het hun wat hun wensen zijn zowel bij de ondernemers als bij de burgers

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s