Milieu en duurzaamheid

Campagne voeren is vermoedelijk een kunst, want je doet het nooit goed. Je laat je teveel of te nadrukkelijk zien, of je wordt niet opgemerkt! Ik heb zelfs gelezen dat een Sliedrechtse wethouder de huidige gevestigde orde, dus ook zichzelf, vergelijkt met een stel bronstige herten! Niet onlogisch dat je op die manier zelf aangeschoten wild wordt.

Misschien dat onze huidige politiek zich beter druk had kunnen maken met de uitvoering van zaken die wij burgers wel belangrijk vinden. Sliedrecht vindt natuur en milieu erg belangrijk. Op de webpagina van ons baggerdorp staat onder andere, ik citeer: “Om te voorkomen dat grondstoffen opraken en verantwoordelijkheid te nemen voor de leefomstandigheden van nu en de toekomst, is duurzaam bouwen en besparen op energie echt nodig”. Einde citaat.

Onderweg in het dorp zag ik een grote vuilcontainer volgeladen met speeltoestellen en tegels afkomstig van het nabijgelegen kinderspeelplaatsje. Speeltoestellen mogen geen gevaar voor kinderen en/of hun gezondheid opleveren en moeten dus voldoen aan keurmerken en certificering. Daarom zijn ze erg prijzig. Een rondje google leerde mij, dat een klimtoestel met glijbaan en een loopbrugje al gauw 10.000 euro kost exclusief plaatsing.

Het verwondert mij dat de oude toestellen, die vermoedelijk niet meer voldoen aan de eisen, maar nog steeds erg goed bruikbaar zijn als geheel of in delen, voor oud vuil met een kraanmachine als afval in een vuilcontainer worden gedumpt. Niet echt in overeenstemming met de kreten omtrent natuur, milieu en opraken grondstoffen…. Bovendien kost het erg veel gemeenschapsgeld.

Is het niet uit oogpunt van de houding van de gemeente Sliedrecht beter om te zorgen voor een tweede leven van deze toestellen? Het is allemaal vervaardigd van hoogwaardig materiaal. Duur hardhout, afbreekbare verf etc. Hergebruiken, doneren aan een stichting of opknappen en verkopen. Dat is besparing en verantwoording!

En dat is de kunst van campagne voeren! Niet in witte, blauwe of gele jasjes gaan vertellen wat je niet gaat doen en wat je de afgelopen vier jaar niet gedaan hebt, maar je wel doet!

Slydregt.NU behartigt geen Haagse belangen en is wars van achterkamer politiek. Zaken die ons dorp aangaan zijn belangrijk. Dus een stem op Slydregt.NU is een stem op jezelf!

Hayco van der Meulen

Nummer 8 van Slydregt.NU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s