De lasten van een landelijke partij en de plaatsvervangende schaamte voorbij

In de Sliedrechtse gemeenteraad zijn partijen vertegenwoordigd met dezelfde naam en dezelfde ideologie als landelijk actieve politieke partijen. De vraag rijst of landelijke belangen en ideologie wel één op één kunnen worden vertaald naar plaatselijk niveau. De burgers van Sliedrecht worden hier al jaren mee verrast. Je stemt op een redelijk normale vent en hij zit nog maar net in de gemeenteraad en hij gaat dingen doen waar hij normaal gesproken niet aan zou denken. De belangen van de gewone man worden met voeten getreden. Van waar deze merkwaardige transformatie?

De reden waarom Slydregt.NU is opgericht, laat zich dan ook vangen in één zin:

“Wij voelen ons niet vertegenwoordigd door deze clubs op zowel landelijk als lokaal niveau”.

Hoe kun je nu naastenliefde prediken wanneer je landelijke club oorlogen steunt (of zelfs in oorlogen participeert). Vluchtelingen komen massaal naar Nederland toe omdat de landelijke politiek zo nodig de door hen zelf gemaltraiteerde democratie zo nodig moet opleggen aan landen, die hier nog helemaal niet rijp voor zijn. De lasten voor de burger lopen voortdurend op. De zorg wordt keer op keer duurder, en tegelijkertijd steeds meer uitgekleed. Minder voor meer blijkt het signaal van de landelijke clubs te zijn. Het sociale vangnet komt steeds meer onder druk te staan. De burger kan niet meer dan het wanbeleid tandenknarsend aanzien en er schande van spreken zonder dat hij wordt gehoord.

Slydregt.NU is van mening dat bewust uitsluiten van politieke partijen, die uitdrukkelijk zijn gekozen door heel veel Nederlandse burgers, meer dan schandalig is en het failliet van de democratie aangeeft. Waar blijft de schaamte en de publieke protesten van de lokale politieke afdelingen? Dezelfde club met hetzelfde uiterlijk, maar dan blijft het oorverdovend stil. Kennelijk is er sprake van plaatsvervangende schaamte. In de visie van Slydret.NU, kan je deze niet met elkaar rijmen wanneer de basisbeginselen van die partijen steeds worden verkwanseld. Het is niet voor niets dat “gevestigde partijen” nu op lokaal niveau hun naam gaan veranderen omdat men zich schaamt voor de prestaties van hun landelijke clubs of beginnen te begrijpen dat de burger klaar is met de landelijke partij.

Landelijke beslissingen hebben immers ook impact op ons mooie dorp, en landelijk beleid moet ook de gemeente uitvoeren zie opvang vluchtelingen, klimaatbeleid, zorg enz. De hoogdravende ideologie wordt dan door de lokale partij veelal omgezet in rare politiek correcte besluiten om maar geen risico’s te lopen om met de veronderstelde idealen van de landelijke club in aanvaring te komen. De belangen van de Sliedrechtse burger worden zelf niet geïnventariseerd. Het is voor deze clubs kennelijk banaal om een belang te koesteren.

Slydregt.NU kan onafhankelijk opereren zonder last van een landelijk bestuur. Slydregt.NU staat voor de burger en zijn belangen. De Sliedrechtse burger staat centraal en geen landelijke hobby’s. Slydregt.NU wil de burger meer inspraak geven in de besluiten over zijn eigen individuele belangen. Geen referenda afschaffen. Gewoon weer naar de burger gaan luisteren. Ook als dit eens een keer niet in de veronderstelde politieke ideologie uitkomt. Slydregt.NU wil dat de burger invloed krijgt op benoeming van de burgemeester, belangrijke besluiten en zijn eigen belangen weer kan behartigen. Hier wil Slydregt.NU iets aan doen, door middel van referenda en polls kan de Sliedrechter zich uitspreken over gemeente beslissingen die van impact zijn binnen de gemeente. Referenda en polls geven de democratie weer terug aan de burger. De burger moet zelf het beleid gaan bepalen. Lees het verkiezingsprogramma “Gewoon realistisch” en geef uw stem aan Slydregt.NU, want u staat bij Slydregt.NU centraal!

Stem Slydregt.NU!

 

Christan Overklift Vaupel Kleijn

Nummer 5 Slydregt.NU

logo-slydreght-klein

3 thoughts on “De lasten van een landelijke partij en de plaatsvervangende schaamte voorbij

 1. Uw Speerpunten voor de verkiezing: Hoe in hemelsnaam kan uw partij nu kiezen voor “Bouwen over de spoorlijn” en bovendien tegelijkertijd voor “A 15 ten Noorden van de Betuwe lijn” ? Wie verzint zo iets, dat is toch volstrekt niet in overeenstemming met elkaar? Denk daar maar eens goed over na voor de verkiezingen. Ik had echt gedacht op uw partij te stemmen (incl. 2 machtingen) maar met zulke rare tegenstrijdigheden moet ik mij (ons) toch nog maar eens bezinnen. H.B. van den Enden Batelier 40 Sliedrecht.

  Like

  • De A15 is een gevaarlijke en vervuilende verkeersader dwars door Sliedrecht. De aanleg van een nieuwe rijksweg ten noorden van Sliedrecht zou een goede oplossing zijn. De bestaande weg kan dan worden gebruikt voor het lokale verkeer vanaf Alblasserdam tot Gorinchem. De oude op- en afritten kunnen dan weer in ere worden hersteld en worden uitgebreid. Ons plan is dus om de A15 te verleggen waar nu de provinciale weg is en de huidige A15 moet de provinciale weg worden die loopt van Alblasserdam tot en met Gorinchem. De nieuwe A15 moet een vierbaansweg worden die onder de grond kan lopen naar hetzelfde idee wat er met de A4 bij Delft en de A2 bij Utrecht is gebeurd. Wij willen graag dat er onderzoek wordt gedaan naar dit alternatief. Wij denken dat dit zal bijdragen aan een schoner milieu in Sliedrecht omdat er dan minder ultrafijnstof zal worden uitgestoten. Ik hoop hierbij dat ons standpunt duidelijker voor u is geworden.

   Mark Jongeneel

   Like

 2. Er zullen wel mensen zijn die bang zijn voor iets nieuws en daarom gaan twijfelen om wat een nieuwe partij gaat verzinnen en doen.
  Maar ik ben er van overtuigd dat Sliedrecht nu een partij is die echt iets voor de burgers wil doen
  Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij als Sliedrechtenaren op een lokale partij moet stemmen,
  We zijn in Sliedrecht goed voor twee lokale partijen dus kies er daar 1 van,zelf heb ik al gekozen want ik vind deze nieuwe partij die het met de democratie en mondigheid van de burger zo wil hebben dat er geluisterd word naar de burger en dat de burger ook gaat merken dat het zo zal gaan werken als het aan de lokale partijen ligt Want 1 partij heeft het niet voor het zeggen.
  Maar het was wel altijd zo dat er een paar partijen waren die wel alles naar hun hand wilde zetten maar daar moeten ook wij van af.
  STEM DUS LOKAAL op 21 Maart

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s