Duurzaam om duurzaam te zijn is geen must

Slydregt.NU is voor duurzaamheid. Duurzaamheid is echter geen doel op zich. Geen windmolens dus op subsidie. Sliedrecht moet zich steeds realiseren welke doelen er werkelijk toe doen en ook de effectiviteit en efficiency van haar maatregelen meten. Aandacht voor veilige leefomgeving met schone lucht en zuiver drinkwater door zorgvuldige controle van industrie, weg-, water- en railtransport. Chemours/DuPont in haar huidige vorm hoort niet meer in een dichtbevolkte regio. Chemours moet haar bedrijfsvoering aanpassen of verhuizen. Slydregt.NU wil openheid omtrent goederentransport over A15, Betuwelijn en Merwede en een zorgvuldig onderzoek naar ultrafijnstof (snuffelpalen).

Het voortdurende grensoverschrijdende gedrag van Chemours/DuPont moet worden gestopt. De A15 is een grote veroorzaker van ultrafijnstof. De hoeveelheden ultrafijnstof behoren nauwkeurig te worden gemonitord met het oog op mogelijke verplaatsing en/of overkapping van de A15 ten noorden van de spoorlijn. Slydregt.NU is tegen het plaatsen van windturbines met het oog op slagschaduw, geluid en veiligheid. Voorts wil Slydregt.NU meer aandacht voor nette en groene wijken. Bij nieuwbouw en herinrichting dient gemakkelijk en goed te onderhouden groen te worden toegepast. Het achterlaten van rommel en afval op straat behoort keihard te worden vervolgd.

IMG_9733

Wij willen dat chemische fabrieken emmissieloos gaan produceren. (Foto gemaakt zaterdag 3 februari 2018 vanaf Station Baanhoek)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s