Genoeg is genoeg

Sliedrecht-West heeft al een enige maanden last van overlast bij de speeltuin ‘In de weer’. Afval wordt niet in de daarvoor bestemde prullenbakken gegooid, maar op de grond. Regelmatig worden er speeltoestellen gesloopt. Vuurwerk en hardrijdende scooters veroorzaken in de avond en nacht geluidsoverlast. Zondagnacht was het J.O.P.-huisje aan de beurt. Het is gesloopt net als de bijbehorende prullenbak. De natuur moest er ook aan geloven. Daarnaast vonden de vandalen het nodig om het gras te ruïneren. De bandensporen van de scooters hebben het gras ernstig beschadigd. Het wordt tijd dat de gemeente ingrijpt en de daders worden opgespoord en bestraft. Slydregt.NU wil het succesvolle kaartensysteem nieuw leven in blazen.

Kaartensysteem

In de jaren 90 heeft de gemeente een succesvol samenscholingsverbod ingesteld in Sliedrecht. Als men met meer dan 3 jongeren op een openbare plaats was werd dit gezien als samenscholing. Bij de eerste overtreding kreeg men een gele kaart. Bij de tweede overtreding kreeg men een rode kaart en kon men zich eigen gaan melden bij Bureau Halt voor een taakstraf. De voordelen zijn dat de politie met het uitdelen van een gele kaart zo precies in kaart kreeg wie bij welke hangplek hoort en de namen van potentiële overtreders in kaart heeft gebracht. Dit systeem werkte goed omdat er heel erg streng gecontroleerd werd. De politie kwam iedere avond bij alle hangplekken langs. Slydregt.NU is voorstander van het kaartensysteem.

Zero tolerance tegen straattereur

Het wordt tijd voor zero-tolerance beleid betreffende straatterreur. De overlastplekken moeten in kaart worden gebracht. Vervolgens moeten deze plekken onaantrekkelijk worden gemaakt voor de overlastgevers door er camera’s op te hangen en deze plekken fel te verlichten. Een paar plekken in het dorp zijn bij ons bekend, namelijk Speeltuin ‘In de weer’, het Feitsmapark, het Burg. Winklerplein en de loswal bij de haven. Met deze maatregelen kunnen de daders worden gepakt. De daders draaien op voor de schade en niet de Sliedrechtse gemeenschap. De ouders worden aangesproken en zo mogelijk aansprakelijk gesteld voor het strafbare gedrag van de minderjarige daders.

Slydregt.NU vindt dat de gemeenteraad niet langer hun ogen kunnen sluiten voor de toenemende overlast. Kopjes thee en goede gesprekken gaat de overlast niet doen oplossen. Het wordt tijd voor actie, genoeg is genoeg.

Robbert van Dorst

Lid Slydregt.NU en lid Buurtoezicht Sliedrecht-West

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s