Sliedrecht moet groots worden in zijn groenbeleid

Het belabberde groenbeleid is elk jaar een terugkerende ergernis van vele Sliedrechters. Dit manifesteert zich in vieze sloten die vol zitten met waterkroos en het onkruid dat welig tiert in de straten van Sliedrecht. Vele Sliedrechters wijzen de gemeente daarop, maar de gemeente weigert in beweging te komen. Tot de media erover gaat berichten. Dan worden de bestuurders opeens wakker op het gemeentekantoor aan de haven. Deze afwachtende houding heeft er in geresulteerd dat er nu onnodig vissen en jonge watervogels zijn gestorven in onze sloten en singels. Dit was niet nodig geweest bij een adequaat optreden van de gemeente. Je kunt immers beter voorkomen dan genezen. Het kwaad is inmiddels geschied.

Dit jaar heeft de gemeente een overschot van 3 miljoen euro. Investeer een gedeelte hiervan in het verbeteren van het groenbeleid. Dat is het advies van Slydregt.NU. Zorg dat de sloten en singels goed worden onderhouden. Dat het onkruid uit de straten wordt verwijderd. En dat Sliedrecht qua groen er verzorgd uitziet. Een verzorgd Sliedrecht is een goed visitekaartje.IMG_9317

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s