Slydregt.NU herdenkt Pim Fortuyn

Op uitnodiging van Leefbaar Rotterdam is een afvaardiging van Slydregt.NU afgereisd naar Rotterdam om de herdenking van de 15 jaar geleden vermoorde Pim Fortuyn bij te wonen.

Pim Fortuyn is de man van het vrije woord en een inspiratiebron voor velen. De in het leven geroepen Pim Fortuyn prijs is door de eveneens bekende Rita Verdonk uitgereikt aan Ebru Umar. Ebru Umar is de winnaar van dit jaar. Vele bedreigingen van de Turkse gemeenschap en zelfs gevangenschap in Turkije hebben er haar niet van kunnen weerhouden om haar vrije mening te geven. Slydregt.NU feliciteert Ebru Umar met deze prijs.

De persvrijheid en het vrije woord komen 15 jaar na de moord op Pim Fortuyn steeds meer in het geding. Ben je niet politiek correct en zeg of schrijf je iets dat de linkse kerk niet bevalt dan lig je eruit en word je bedreigd. Onderwerpen zoals Nederlandse identiteit, immigratie, integratie en/of islam zijn onbespreekbaar. Steeds meer mensen zien Fortuyn als voorbeeld voor het verkondigen van het vrije woord.

Slydregt.NU staat voor het vrije woord en democratie!

Hieronder volgt een sfeerimpressie van de herdenking.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s