Slydregt.NU timmert aan de weg

Onze eerste kennismaking met de Sliedrechtse burgers vond plaats in het Politiek Café Korevaar. Zoals gewoonlijk waren de reacties verdeeld. Het meest belangrijk vonden we niet de positieve en negatieve uitlatingen, maar het feit dat er over ons gesproken werd had zeer zeker onze aandacht.

Ook over onze, naar voren gebrachte speerpunten werd rijkelijk van gedachten gewisseld en er waren zelfs mensen bij die de moeite namen om over ons te schrijven en te reageren via social media.

Kroegpraat werd ons verweten en kwajongens werden we genoemd. Gelukkig doet dat geen pijn, je kunt dit soort zaken verwachten als je je nek uitsteekt. Maar toch, kwajongens, als je dit tussen aanhalingstekens plaatst en iets volwassener interpreteert, zijn we inderdaad, in de Sliedrechtse politiek, toch een stel kwajongens! Zo kun je het ook bekijken.

Een van onze speerpunten was de lakse opstelling van de Sliedrechtse gemeente omtrent Chemours Dordrecht. Het niet aantekenen van bezwaar tegen een vergunning was onbegrijpelijk voor ons.
Wat schetst onze verbazing, korte tijd later werd werd er door de politiek in Sliedrecht toch weer over Chemours gesproken. Toen in de lokale media en afgelopen week op tv in het NOS Journaal en op de voorpagina van het AD. Niet gek voor een stel kwajongens.

Toen er onlangs plannen waren voor een doorgaande weg over de Tiendweg en dwars door een woonwijk, dachten wij aan een 1 april grap! Helaas was het serieus, dus ook daar zijn we direct opgesprongen. Gelukkig is dit plan voorlopig van de baan en meldde Het Kompas, dat de Crayestein nu voorrang krijgt. Daar zal het nu echt druk worden met de nieuwe sporthal en een aantal huizen. Onder de hoogspanningsmast! Waar elders bewoners vergoedingen krijgen of onteigend worden, omdat ze onder een hoogspanningsmast wonen, bouwen we er hier gewoon recht onder, geen punt.

Hier had ik het bij willen laten, maar ik had toch het Kompas nog op mijn bureau liggen en daar stond een frappant stukje in. Ik noem geen namen maar het staat op pagina 3 onder Raadspraat van afgelopen week. Een beklag vanwege het feit dat hij, op een ochtend, te laat op een afspraak kwam in Rotterdam. Dan is hij is waarschijnlijk 1 van de weinige Nederlanders die niet weet dat er ‘s-ochtends ellenlange files die kant op staan. We hebben in Sliedrecht twee treinstations. Rotterdam heeft een uitgebreid openbaar vervoernet. Zo kan het ook, bovendien nog beter voor het milieu. Dus dan lijkt het mij logisch dat je dan het openbaar vervoer neemt.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, proberen we zaken aan te kaarten, waar onze mede-Sliedrechters het niet eens zijn en overige zaken die ter tafel komen. Dit kunnen we niet alleen, dus alle hulp is welkom. U kunt ons steunen door lid te worden van onze partij of als donateur. Bovenal hebben we bij de komende verkiezingen uw stem hard nodig. Alleen dan kunnen we nog meer voor u en ons dorp betekenen.

Hayco van der Meulen
Slydregt.NU

2017-22 maart Slydregt.NUHayco van der Meulen penningmeester van Slydregt.NU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s