Compliment

Gisteren, zaterdag 15 april was het weer zover. Voor de 4de keer kwamen er tientallen sportwagens als een lang lint door het dorp heen. De exclusieve sportwagens maken één keer per jaar een tocht door de omgeving. Het zijn allemaal vrijwilligers die met hun trots een rondrit door de omgeving maken met hele zieke kinderen als bijrijder. Om de sleur van ziekenhuis en ellende te doorbreken, mogen ze een dagje mee met een echte sportwagen.

Om de blijdschap en de vrolijke gezichten te zien van de chauffeurs en de kinderen dat is goud waard. Sommige kinderen waren in extase, sommige keken heel stoer en zaten de bink uit te hangen. Maar voor sommige kinderen was de tocht best zwaar en vielen even in slaap. Maar wat een lol en passie zat er in deze rit.

Wij van Slydregt.NU zijn er ook bij geweest om de kinderen met chauffeur aan te moedigen en toe te zwaaien. Wij van Slydregt.NU steunen dit soort initiatieven/actie’s en hebben veel respect voor alle vrijwilligers, verenigingen en sponsors.

De gemeente Sliedrecht verdient ook een compliment door het beschikbaar stellen van verkeersregelaars en inzet van politie om alles in goede banen te leiden.

Als gemeente is het goed om dit soort positieve initiatieven te steunen waar het kan en te helpen waar nodig.

Ik hoop dat er geen kinderen meer ziek gaan worden en dat hierdoor de rit niet meer nodig zal zijn. Want ernstig zieken kinderen zou eigenlijk niet voor moeten komen. Maar ja……helaas………. dat is het leven.

 

Cees Westerhout.

Algemeen bestuurslid Slydregt.NU

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s