De kater van het verkeers- en mobiliteitsplan 2017 – 2040

Er was gisteravond veel publieke belangstelling voor de behandeling van het debatstuk. Helaas heeft de gemeente weer geen rekening gehouden met de hoge opkomst. Er is onvoldoende plaats geweest voor alle belanghebbenden in de raadszaal. Het verdient aanbeveling in het geval van veel belanghebbenden om naar een grotere vergaderlocatie uit te wijken. Nu werd men weer in aparte zaaltjes gestopt waar men de raadsvergadering konden bekijken of beluisteren. In een goed functionerende democratie hoort vergaderen in het openbaar plaats te vinden waarbij de belanghebbenden hun volksvertegenwoordigers kunnen controleren. Alle insprekers maakten hun zorgen en ongenoegen kenbaar omtrent de plannen. Het Actiecomité Oost heeft sinds 6 maart j.l. zelfs 685 handtekeningen opgehaald van mensen die tegen de verkeers- en mobiliteitsplannen zijn in Sliedrecht-Oost, in de wijk de Grienden.

Slydregt.NU is van mening dat uitvoering van het verkeers- en mobiliteitsplan zal leiden tot grote problemen. De gemeente moet eerst zelf (en niet weer een extern bureau) de probleemstelling gaan formuleren (in deze fase moeten de burgers van Sliedrecht worden betrokken omdat zij de mogelijke problemen al dan niet daadwerkelijk ervaren) en aan de hand daarvan een visie ontwikkelen. Deze visie moet aan de Sliedrechtse inwoners worden voorgelegd en geen wilde plannen, die kant noch wal raken. Dat is naar de mening van Slydregt.NU het juiste vertrekpunt. De gemeente is er voor de burger en niet andersom. Slydregt.NU is tegen autoverkeer op de Tiendweg, tegen een doorgaande weg door de Grienden en tegen een autoweg door het Dreespark. De gemeente moet eerst eens overleggen met de bewoners in de betrokken wijken.

Tot slot vinden wij het plan ook niet van enige ambitie getuigen. Er wordt totaal niet over openbaar vervoer gesproken. Het is een plan dat tot 2040 reikt. Toon ambitie en stel een onderzoek voor naar een monoraillijn naar Feyenoord City. Deze monorail zal van station Sliedrecht Baanhoek via Papendrecht, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk naar Rotterdam – Zuid kunnen lopen. Bij Feyenoord City wordt het dan aangesloten op een OV knooppunt. De gemeente Rotterdam heeft namelijk het voornemen om daar een metrolijn neer te leggen die wordt aangesloten op de Wilhelminapier of op de Kralingse Zoom. Onderzoek de mogelijkheden van shuttle vervoer in de Drechtsteden tussen de bus ferry en de spoorwegstations. De verplaatsing van de A15 ten noorden van de Betuwelijn vinden wij niet in het plan. Hier wordt buiten Sliedrecht wel over gesproken. De overtunneling van A15 en het ultra fijnstof probleem worden zelfs niet aangeroerd. De Gemeente Sliedrecht denkt beslist niet out of the box en kan beter haar oor eens bij haar inwoners te luisteren leggen!

Hopelijk luistert de raad 11 april a.s. wel naar de Sliedrechters en verdwijnt dit onzalige plan in de prullenmand. Het lost niks op het veroorzaakt alleen maar ellende voor de belanghebbenden.

Hieronder ziet u hoe de Sliedrechters worden opgepropt in zaaltjes om zo de raadsvergadering te volgen omdat de raadzaal te klein is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s