Sliedrechtse gemeenteraad kiest doodlopende weg

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de raadsvergadering van 15 november jl. aan de gemeenteraad een onvoldragen voorstel voorgelegd om de Kerkbuurt levendiger en aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek en andere bezoekers door autoverkeer toe te staan op het deel Kerkbuurt van Kom Aan Tafel! (kruising Kerkbuurt/Waterkeringweg) tot aan Profile Kramer (kruising P.C. Hooftlaan/Rivierdijk). Een maatregel die geen draagkracht heeft bij de betrokken ondernemers en bewoners. Het ontbreekt het college aan argumenten om de belanghebbenden van nut en noodzaak te overtuigen. De raad moet nu worden overtuigd met een duur rapport van een gerenommeerd landelijk adviesbureau, dat uiteraard niet met de ondernemers en/of bewoners behoeft te spreken. Zij weten toch wat goed is voor de belanghebbenden. Een groot gedeelte van de gemeenteraad slikt de gang van zaken weer voor zoeten koek en dreigt het voorstel tegen de wil van de belanghebbenden toch aan te nemen. Het feit dat alle belanghebbenden mordicus tegen zijn doet geen enkele alarmbel rinkelen. Ze zijn het spoor volledig bijster. De VVD is volkomen de weg kwijt. Deze partij beweert altijd pal te staan voor het individu en zijn belangen. De protesten van de belanghebbende ondernemers en bewoners aan de Kerkbuurt zijn aan dovemansoren gericht. PRO Sliedrecht is dolende. Een gedeelte van de fractie begrijpt wel dat er iets niet in orde is, maar niet iedereen is bij de les. De fractie van SGP/CU staat ver van de aardse belangen van ondernemers en bewoners. Je zult maar een winkel hebben in de Kerkbuurt of een woning hebben gekocht wegens het verkeersvrije karakter. De enige uitkomst lijkt – zoals welhaast traditie wordt – een lange en kostbare weg naar de bestuursrechter. Het wordt tijd voor verandering. Er is ruimte voor een politieke partij, die eens naar de belanghebbenden gaat luisteren en zelf met gezond verstand gezond haar voorstellen onderbouwt. In maart 2018 kunnen teleurgestelde belanghebbenden en kiezers van SGP/CU, PRO Sliedrecht en VVD kiezen op een nieuwe politieke partij: Slydregt.NU, een partij die wel oog heeft voor uw belangen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s