Slydregt.NU was aanwezig bij de demonstratie tegen DuPont/Chemours

Gisteren was Slydregt.NU aanwezig bij de demonstratie tegen DuPont/Chemours. Wij hebben gekeken en vooral geluisterd naar de voor- en tegenstanders van DuPont/Chemours. Vooral de speech van de directeur van Chemours viel ons op omdat deze speech arrogant van toon was. Zijn speech kwam erop neer dat wij als consument schuldig zijn omdat wij dagelijks producten gebruiken die worden geproduceerd door chemiebedrijven. Slydregt.NU vindt deze bewering wel erg makkelijk omdat er voor deze producten vaak geen alternatief is. Wij delen de zorgen die de tegenstanders van DuPont/Chemours verwoordden in hun speeches. Verder viel ons op dat de VVD en SGP/CU de enige twee partijen waren uit Sliedrecht die niet aanwezig waren bij de demonstratie blijkbaar vinden zij een veilige en gezonde leefomgeving niet belangrijk. Slydregt.NU heeft het wel als positief ervaren dat het PVV Zuid-Holland Statenlid Harm Groenendijk aanwezig was en hiermee toont de PVV hun betrokkenheid met de situatie van de Sliedrechters.

Na deze demonstratie is onze mening over DuPont/Chemours niet veranderd. Slydregt.NU blijft van mening dat de gemeente een grondig onderzoek moet doen instellen naar de luchtverontreiniging. En een bedrijf zoals DuPont/Chemours past niet meer binnen deze dichtbevolkte regio.

One thought on “Slydregt.NU was aanwezig bij de demonstratie tegen DuPont/Chemours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s