Gevaarzetting!

In Sliedrecht zijn we inmiddels wel gewend aan een gebrekkige ontsluiting van het dorp. Dit is historisch gegroeid en zeker niet terug te voeren op ruimtelijke factoren en/of gebrekkig inzicht. In de loop der jaren zijn immers vele en dure adviseurs ingeschakeld om het college te adviseren. De knelpunten zijn echter blijven bestaan. De oorzaken moeten dan ook worden gezocht in de uitvoering van de adviezen. Hiervoor is het college van B&W verantwoordelijk. Afgelopen tijd zijn de inwoners geconfronteerd met een chronische verkeersophoping. Als je slechts over beperkte uitvalswegen beschikt moet je ook niet tegelijkertijd aan meerdere wegen tegelijkertijd werkzaamheden uitvoeren. Het toppunt is wel het uitvoeren van werkzaamheden op donderdag 27 oktober aan de rotonde bij Thorbeckelaan en Lijsterweg, de Stationsweg, de rotonde bij de Schapendrift, de Simon Stevinstraat en bij het Stationsplein. Het beeld dringt zich op dat hier zuiver willekeurig wordt gehandeld. De leiding over de uitvoering van de werkzaamheden door het college van B&W is ver te zoeken. Enige vorm van coördinatie ontbreekt. Enige risicoanalyse kan niet zijn gemaakt. De gevolgen van een dergelijk beleid bij calamiteiten zijn niet te overzien. Het gevoel van onveiligheid moet kennelijk worden weggenomen door een leger van verkeersregelaars in gekleurde jasjes om het verkeer tegen te houden. Er is immers niets meer te regelen. Bij Slydregt.NU staat veiligheid en doorstroming voorop. Beide ontbreken momenteel in Sliedrecht. Er is werk aan de winkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s